Mám doma Archer C7 s připojenými více než 10 zařízeními. Zažívám několik problémů - ačkoliv si nejsem jistý, jestli jsou to vinou routeru, ale v podstatě:
moje zařízení se čas od času odpojuje
android automaticky pozastaví chromecast asi každých 20 minut
mám ISP 500 Mbps, ale stahuji jen 300, upload je v pohodě na 500
Hledám upgrade mezi R7800 a AX56U - nejlepší AC nebo začínající AX. Momentálně jsou obě za stejnou cenu 130 liber ve Velké Británii. Co si myslíte? V podstatě hledám:
dobré a stabilní rychlosti
dva pracovní notebooky z domova a Netflix na TV současně
nejlépe VPN server na IPv6
dosah není problém, žiji v bytě o 70 m²
z hlediska budoucí odolnosti si nedokážu představit více než 30 zařízení v příštích 10 letech
Tito lidé jen přidávají AX routery do svých doporučení:
NOVÉ VÝBĚRY
srpna 2020
Dokončili jsme nové testy a brzy aktualizujeme tento průvodce s podrobnostmi o třech nových výběrech. TP-Link Archer AX50 bude naším hlavním výběrem a Archer AX20 bude náhradník.
Asus RT-AX88U, který je často vyprodaný v obchodech, je naším vylepšením a TP-Link Archer A7 zůstává rozpočtovým výběrem.
Také se mi líbí tento za 150 USD (nové doporučení Wirecutter), protože má Intel bezdrátové připojení (na rozdíl od Intel Puma, což je k ničemu)
Koupil jsem Netgear RAX20 a zatím nemám žádné problémy (kromě nastavování, byla to moje první samostatná konfigurace routeru lol). Doručuje asi 550 Mbps na mém telefonu.