R7800 vs AX56U: dobrý AC nebo vstupní úroveň AX?

Ahoj lidé,

Mám doma Archer C7 s připojenými více než 10 zařízeními. Zažívám několik problémů - ačkoliv si nejsem jistý, jestli jsou to vinou routeru, ale v podstatě:

1. moje zařízení se čas od času odpojuje
  2. android automaticky pozastaví chromecast asi každých 20 minut
  3. mám ISP 500 Mbps, ale stahuji jen 300, upload je v pohodě na 500

Hledám upgrade mezi R7800 a AX56U - nejlepší AC nebo začínající AX. Momentálně jsou obě za stejnou cenu 130 liber ve Velké Británii. Co si myslíte? V podstatě hledám:

1. dobré a stabilní rychlosti
  2. dva pracovní notebooky z domova a Netflix na TV současně
  3. nejlépe VPN server na IPv6
  4. dosah není problém, žiji v bytě o 70 m²
  5. z hlediska budoucí odolnosti si nedokážu představit více než 30 zařízení v příštích 10 letech

Díky

Momentálně čekám na spolehlivé AX routery a podporu OpenWRT.

Za několik měsíců si myslím, že bude více podpory AX a nebudu se muset zabývat špatnou OEM firmware.

Tito lidé jen přidávají AX routery do svých doporučení:

NOVÉ VÝBĚRY

1. srpna 2020

Dokončili jsme nové testy a brzy aktualizujeme tento průvodce s podrobnostmi o třech nových výběrech. TP-Link Archer AX50 bude naším hlavním výběrem a Archer AX20 bude náhradník.

Asus RT-AX88U, který je často vyprodaný v obchodech, je naším vylepšením a TP-Link Archer A7 zůstává rozpočtovým výběrem.

Také se mi líbí tento za 150 USD (nové doporučení Wirecutter), protože má Intel bezdrátové připojení (na rozdíl od Intel Puma, což je k ničemu)

TP-Link WiFi 6 AX3000 Smart WiFi Router – 802.11ax Router, Gigabit Router, Dual Band, OFDMA, MU-MIMO, rodičovská kontrola, Free HomeCare, kompatibilní s Alexou (Archer AX50)

Nainstaluji na tvůj C7 OpenWRT a uvidím, jestli to opraví tvůj problém. Je to router s dobrou podporou.

Pro VPN je podporován Wireguard v rámci OpenWRT, také bych podle svých rychlostí nainstaloval sqm, což je cake qos, to je hvězda OpenWRT.

Koupil jsem Netgear RAX20 a zatím nemám žádné problémy (kromě nastavování, byla to moje první samostatná konfigurace routeru lol). Doručuje asi 550 Mbps na mém telefonu.

Vybral jsem si mezi RT-AC86U a RT-AX-92U. Nakonec jsem koupil AX, protože je trochu dražší, ale je to 3-pásmový WiFi 6.

Kup si Asus, protože firmware není jako u Netgearu. Opravdu. Mám R7000 a přeflashoval jsem ho na Asus firmware.

Specifikace AX by měly být potvrzeny v září, takže máš pravdu; předpokládám, že WRT tým čeká na oficiální specifikace jako zodpovědní lidé.

Díky - dnes jsem zkoušel OpenWRT, ale vidím pokles rychlosti z 300/500 na 250/250 i s vypnutým NAT offloading. To je na nic…

Tak to taky myslím.

Pro mě stojí za to počkat.

Osobně chci vyzkoušet nové funkce, když budou podporovány, a litoval bych, že jsem koupil AC před pár měsíci…

Protokol AX je obrovský krok a chci, aby podporovala všechna moje 4 WiFi AP v budoucnu.