qBittorrent zůstává zaseknutý při stahování metadat

Stále mám tento problém, může mi někdo pomoci?.

Právě jsem to dostal do chodu, když několik dalších řešení tady nefungovalo. Mám VPN a změnil jsem ji z veřejné sítě na soukromou (Windows 10). Nejsem si jistý, jestli je to v pořádku, ale problém to vyřešilo.

(Uměle jsem si nastavil síťové rozhraní qbittorrent jako VPN, podle jiných řešení v tomto vlákně. Když jsem ho změnil zpět, tak další magnet odkaz, který jsem zkoušel, prošel přes “stahování metadat” a rovnou zůstal viset na “zaseknuto”. Začalo to fungovat, jakmile jsem vrátil síťové rozhraní zpět. Zdá se, že obojí je nutné.)

Chcete-li změnit VPN na soukromou, upravil jsem profil VPN v registru zde:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles

změnila kategorie z 0 na 1.

Našel jsem své vlastní řešení (únor 2023) na MacBooku. V podstatě jen změnit port.

Jděte do qbittorrent Soubor → Nastavení → Připojení

Měla by být číslo vedle portu, klikněte na “Náhodný” a to by mělo opravit problém.

Vyzkoušel jsem všechny tyto věci a nic nefungovalo. Včera to fungovalo pořád, od té doby jsem nic neaktualizoval.

Můj kamarád měl tento přesný problém. Opravil to pouhým restartem qbittorrent.

Má někdo zkušenosti s Torguard? Zkoušel jsem mnoho kombinací portů a rozhraní (instalují tři: OpenVPN Wintun, torguardWintun, wg-torguard). Přesto je stále v metadatech.

Používám bezplatný plán Hide.me na obou Ubuntu i Windows 10 už roky bez problémů. Před týdnem přestaly všechny stahování torrentů fungovat.

Stále vidím zprávu “stahování metadat”.

Vypadá to, že hide.me zablokoval torrentový provoz.

Uvědomil jsem si, že nezpůsobuje žádné stahování, protože jsem nastavoval své síťové rozhraní na specifickou hodnotu v předvolbách > pokročilé > síťová rozhraní v pokusu stahovat pouze torrenty přes VPN. Asi jsem na to zapomněl. Jakmile jsem změnil na ‘jakékoliv rozhraní’, stahování znovu fungovalo.

Je to spíš problém sám svým přičiněním, ale může to být užitečné pro některé lidi.

Problém stále mám. Zkoušel jsem měnit porty, vybírat z “Jakékoliv rozhraní” na místní oblasti a naopak. Také jsem zkoušel přejmenovat místní oblast na název VPN, aby bylo snadnější identifikovat, ale nic nepomohlo.

Na Windows jsem to dostal do chodu takto:

Klávesa Windows + R
Zadejte “%appdata%”
Hledat “qbittorrent”
Odinstalovat nebo přejmenovat starou verzi
Spustit qbittorrent

A je to.

Díky za odpověď. Zdá se, že je to nějaká neschopnost aplikace připojit se k internetu. Vyzkouším nějaké věci zítra, pak aktualizuju vlákno.

děkuji MOC, vůbec jsem netušil, že vytvořená druhá síťová karta mě takhle zblbla!

OMFG, to je asi důvod. Stále jsem viděl vlákna o změně portových čísel kvůli jinému chybě, která vede k žádnému DHT, ale stejně to nefungovalo.

Friggin’ PIA přejmenoval spojení!

Promiňte, pokud zní hloupě, toho moc o tom nevím, ale jak jste věděl, na jaké jméno to změnit? a jaké pole v nastavení změnit?

Tohle mi pomohlo! Chtěl jsem jen sdílet svou zkušenost.

Používal jsem Proton VPN a měl jsem ten samý problém, zkoušel jsem měnit porty, přeinstalovat, atd.

Šel jsem do síťového rozhraní a měl nastaveno Proton VPN. Když jsem znovu klikl na možnosti, viděl jsem, že v rozevíracím seznamu je JEŠTĚ JINÝ Proton VPN. Přepnul jsem na jinou možnost Proton VPN a stahování začalo hned.

Pokud nechcete nic měnit ve Windows, jako alternativu můžete:

1 - deaktivovat VPN,

2- otevřít qbittorrent a kliknout na nástroje → možnosti,

3 - zobrazit možnosti na “Síťové rozhraní”

4 - Zapnout VPN a zjistit, jaké nové jméno se ukáže v seznamu. To je ta, kterou byste měli vybrat.

Hrál jsem si s nastavením síťového rozhraní v pokročilém nastavení, restartoval klienta, a nefungovalo to. Změnil jsem nastavení zpět, zavřel klienta, a tentokrát to fungovalo. Ačkoliv nevím, co se změnilo nebo proč to toto oprava.

Po čtyřech letech to stále funguje skvěle s Protonem. Díky!

Po 5 letech stále zachraňujete den (dnes zrovna já). Jste opravdu Righteous Dude.

Snad jste stále na Redditu lol, mám teď tento problém. Jak zjistit, jak se jmenuje můj síťový adaptér? Používám NordVPN.