Po poslední aktualizaci (AdGuard 4.0 a AdGuard VPN 2.3.1) jsem přišel na to, jak dostat AdGuard a AdGuard VPN fungovat společně s kill switch.
Původně jsem tyto kroky napsal a zveřejnil na GitHubu v issue 110 v repozitáři AdGuardVPNForAndroid od AdGuardTeam.
Nejprve nastavte aplikaci AdGuard VPN. Tato nastavení umožní AdGuard VPN připojit se k serverům AdGuard a nabídnout připojení přes proxy server běžící na localhost na portu 1080 (127.0.0.1:1080).
- Jděte do Nastavení>Nastavení aplikace>Rozšířená nastavení>Režim provozu
- Vyberte “SOCKS5”
- Bude vás varovat, že režim kompatibility bude vypnut; potvrďte tuto výzvu
- Jděte do Nastavení>Nastavení aplikace
- Zapněte přepínač pro spuštění při startu zařízení
Dále nastavte aplikaci AdGuard. Tyto nastavení budou směrovat všechny vaše aplikace, nebo ty, které AdGuard považuje za kompatibilní s ochranou AdGuard (více o tom později), přes výše nastavený proxy.
- Jděte do Nastavení>Filtrování>Apps>Správa aplikací
- Klepněte na tři svislé tečky v pravém horním rohu
- Vyberte “Směrovat vše přes AdGuard”
- Na další výzvě klepněte na zelené tlačítko s označením “Směrovat kompatibilní”
POZNÁMKA: Protože je tato kompatibilita určována AdGuardem, můžete najít důvod k úpravám nastavení pro jednotlivé aplikace, jak budeme dělat pro AdGuard VPN a později pro jinou aplikaci - Ještě v Správě aplikací najděte AdGuard VPN v seznamu a vyberte jej
- Ujistěte se, že “Směrovat provoz přes AdGuard” je povolené, a vypněte tři přepínače níže:
- Filtrovat obsah aplikace
- Filtrovat HTTPS
- Směrovat aplikaci přes proxy - Jděte do Nastavení>Filtrování>Síť> Proxy> Proxy Server
- Pokud tam vidíte “AdGuard VPN proxy” s IP adresou 127.0.0.1:1080, vyberte ji
- Pokud tento proxy server nevidíte, přidejte ho a vyberte
- Jděte do Nastavení>Obecné>Rozšířená nastavení>Nižší úrovně nastavování>Vynechané aplikace (Vynechané aplikace jsou pod záhlavím Ochrana)
- Ujistěte se, že seznam je prázdný, pokud výslovně nevíte, co děláte s položkami v něm
- Jděte na Domovskou obrazovku
- Dlouze klepněte na ikonu DNS serveru druhou zprava, těsně vlevo od ikony AdGuard VPN
- Ujistěte se, že je zapnuta ochrana DNS a vybrán je zašifrovaný DNS server
- Jděte do Nastavení>Obecné
- Zapněte přepínač pro spuštění AdGuard při spuštění systému
Poslední krok, nakonfigurujte kill switch v nastavení Androidu. Nyní můžete nastavit AdGuard (NE AdGuard VPN) jako vždy zapnuté VPN a pak povolit kill switch, který říká něco jako “Blokovat připojení bez VPN”. Tento proces se může lišit v závislosti na modelu a výrobci vašeho telefonu.
POZNÁMKA (pokračování od výše): Možná budete muset být selektivní u dalších aplikací podobně jako u částečně vyloučeného AdGuard VPN výše. Upravte tato nastavení v Nastavení>Filtrování>Apps>Správa aplikací
- Abych rozchodil bezdrátové Android Auto, musel jsem vypnout “Směrovat provoz přes AdGuard,” ale ponechal jsem zapnuté “Směrovat aplikaci přes proxy”
- Toto celé nastavení jsem provedl na novém Samsung Galaxy Z Fold 4 a musel jsem zapnout “Směrovat provoz přes AdGuard”
- Moje bankovní aplikace vypadají, že jsou bez nutnosti dalších úprav
Komentáře:
[komentáře přeloženy zvlášť níže]