ProtonVPN zpomaluje mé školní wifi? Existuje řešení nebo alternativní možnost k ProtonVPN, která by byla použitelná a neomezovala rychlost?
Tvoje škola pravděpodobně používá nějaké filtrování, aby zablokovala VPN, a proto je to tak pomalé. Také bys neměl moc riskovat, protože školní IT tě sleduje. Pokud jde o osobní počítač, tak i tam je třeba být opatrný.
OP, nechci působit hrubě, ale VPN vždy zpomalí síťový provoz do určité míry. Pokud tvrdíš, že tvůj provoz je obzvlášť pomalý, když používáš školní síť, pak je pravděpodobně na místě, co říká druhý uživatel. Je velmi snadné s podnikovou síťovou technikou identifikovat VPN připojení a omezit je, zablokovat je nebo nastavit datové limity.
Toto není specificky problém ProtonVPN.
To je protože používáš bezplatné servery.
Měl bys používat VPN aplikaci místo rozšíření VPN, změnit protokol na stealth.
Může škola vidět, co děláš, jako je vyhledávání nebo e-mail na jejich notebooku, když máš Proton VPN?
Ano, to je na mém osobním PC.
Někteří přátelé a já jsme byli na týden suspendováni ve střední škole za instalaci Minecraft serveru na jednom počítači… v hodině herního designu, což je ze všech tříd zvláštní. Lol, IT technik vše fotil screenshoty.
Také pracuji v IT, a tak vím, že nás sledují.
Á, díky za upřesnění.
Proton tady není problém.
ProtonVPN by bylo také v pohodě, kdyby za něj platili.
Můžeš použít i metodu, kdy jim pošleš peníze, haha.
Podívej se do detailů videa, používáš bezplatné servery Proton, většina je úplně zatížena. Nevím, jestli ti app ukazuje, kolik je na serveru zátěže. To by mohl být další důvod.
Vyzkoušej server US-Free#487004, je to nejméně zatížený bezplatný server, který jsem našel.
V tom případě dělej, co chceš, ale školu může blokovat nebo zpomalovat VPN.
Trochu jsem problém vyřešil sám, ProtonVPN má OpenVPN ke stažení a mohu ho přidat do své sítě a udělat z toho integrovanou VPN. Je sice trochu pomalejší, ale mohu prohlížet Reddit a zvládnout práci.
To se bude měnit každý den.
Vyzkoušej wireguard, pokud jej nabízejí i pro bezplatné uživatele. Bude to rychlejší než OpenVPN.
A Proton VPN raději opustí země než začne ukládat logy ![]()