Není pochyb o tom, že bezplatné VPN a bezplatný antivirový software mohou být invazivní na soukromí a plné zbytečného balastu, a obecně špatné. Nicméně, důvěřuji ProtonMail, s tím, že stále kladu otázky týkající se mého soukromí a bezpečnosti.
Proč je ProtonVPN dobré, bezpečné bezplatné VPN? Hrozí mi něco použitím? Je to spolehlivá VPN?
(Pochopitelně chápu, že je to reddit o ProtonMail, ale bylo doporučeno sem přijít)
Ano, je velmi bezpečné. Bezplatné servery jsou financovány placenými uživateli a nezasahují do vašeho soukromí.
Rozdíl s jinými bezplatnými VPN je v tom, že ProtonVPN omezuje pouze servery. Bezplatní uživatelé se mohou připojit pouze k bezplatným serverům a na serveru je stejná pravidla pro všechny. Pokud je tam placený uživatel, stále bude blokován torrenting nebo bude mít pomalejší rychlost.
Podle všech žebříčků a srovnání, která jsem viděl, jsou docela fajn jako poskytovatel VPN.
Rozhodně ne na úplném spodku. Doporučuji také Mullvad, pokud chceš vysokou kvalitu a soukromí.
Minulý měsíc jsem přemýšlel o změně VPN. ProtonMail nebyl tak vysoko v žebříčcích. Je pořád relativně nový ve srovnání s více zavedenými, se zdokumentovanou bezpečností. Obecně byl hodnocen níže kvůli rychlosti. Bude zajímavé vidět, jak si infrastruktura povede, když firma expanduje, a jestli nebudou zkracovat cesty. Osobně počkám, až získají více serverů a budou alespoň srovnatelní s mým současným VPN co do rychlosti.
Můj názor: při registraci ProtonMail žádá vaše telefonní číslo, další emailovou adresu a číslo kreditní karty. Bitcoinové platby nejsou povoleny. Vy si rozhodujete.
Nemluvě o množství sledování, které mohou provádět jako VPN poskytovatel.
Ale následně, placený uživatel prakticky nebude na bezplatném serveru, protože je zde mnohem větší skupina lidí, kteří využívají free servery, že?.
Díky za pohled. Právě jsem začal zkoušet, jak to funguje. Pokud je soukromí a bezpečnost tak dobrá, jak se prezentuje, pak jedinou skutečnou slabinou je rychlost. Je docela pomalé. Předpokládám, že placené verze jsou rychlejší.