Proton VPN má více než dvojnásobně zvětšil svou síťovou kapacitu – záleží na tom? | Tom's Guide

Proton VPN má více než dvojnásobně zvětšil svou síťovou kapacitu – záleží na tom? | Tom’s Guide

Mám rychlosti, které jsou dostatečně rychlé, že si často ani nevšimnu, že používám VPN, co do rychlosti.

Tady mám gigabitové připojení.

Moje připojení je kolem 125 megabitů a s bezpečným jádrem a stealth protokolem dosahuji kolem 116 megabitů. Nemám co si stěžovat, jelikož momentálně žiji v Mexiku a používám servery přes Itálii a Švýcarsko.

TL;DR: Ve vzácném výjimečném případě Bettridgeova zákona: Ano.

Je to u vás poslední dobou pomalejší? Používám to z Německa na Windows, Mac, iPhone a i přes nedávné vylepšení mého internetu někdy mám rychlosti pod 1 Mbit/s až do 10 Mbit/s.
Nějaké tipy?

Ano, přál bych si, aby vám umožnili vybrat různé místa na Středozápadě. Jediné, co mají, je Chicago.

Nemohu, ať se snažím, jakkoliv, dostat žádnou streamovací službu přes ProtonVPN. Vyzkoušel jsem desítky serverů v různých zemích a pokaždé je služba zablokuje.

Existují jiné VPN, které prostě fungují. Nezáleží na tom, na který server se připojím.

Možná by měl Proton věnovat více práce této oblasti, nyní když mají čísla serverů a rychlosti v pořádku.

Opravdu bych chtěl, aby umožnili výběr, které stát USA.

Edit: Moje chyba, pravděpodobně to bylo přidáno už před nějakou dobou, a já jsem si toho nevšiml.

Dostanu 46 když se připojím k Frankfurtu a 154 když k Helsinkám, žádný problém zde (Finsko, 300 Mbit mobilní připojení).

Používám ho k stahování Linux ISO a stále dosahuji více než 50 Mbit/s.

Funguje to zde dobře, 391 Mbps NL → DE.

Zkoušel jsem to loni a bylo to ve srovnání se speedy Nord/Surfshark skutečně slabší.

Ano! Pro mě je to tak. Musel jsem ho několikrát odpojovat. Tohle řeším už asi posledních 20 dní.

Jaké streamovací služby se snažíš používat? Proton VPN má docela dlouhý seznam podporovaných služeb a všechny, které jsem použil, fungovaly bez problémů: Streaming guide for new Proton VPN users | Proton VPN

Jen kontroluji, jestli nezkoušíš streamovat na bezplatném plánu Proton VPN, protože to nebude fungovat.

Nejsem si jistý, co myslíš. Můžeš si vybrat specifický stát. Například vždy vybírám server v New Yorku.

Proton VPN nemá všechny státy USA, ale je jich asi tucet na výběr. Pokud chceš zvláštní další stát, můžeš ho přidat na User Voice?

Vlastně jsem přestoupil od Nord kvůli jeho pomalosti. Obvykle dostanu 500 Mbitů snadno s Protonem.

Jsem předplatitelem služby Visionary a konkrétně jsem se snažil streamovat Disney Plus. Použil jsem aplikaci Proton VPN na iOS k připojení na server s trojúhelníkem, což má označení, že je podporováno streamování. Když otevřu aplikaci Disney Plus, hlásí „něco se pokazilo“ a nezobrazí žádný obsah. Vyzkoušel jsem různé servery VPN a vždy je stejný výsledek.

Nyní jsem zkoušel i jiné VPN poskytovatele. Ta zkušenost byla následující na stejném zařízení: Použil jsem aplikaci konkurence na iOS k připojení k libovolnému serveru – na tom nezáleželo – a otevřel jsem Disney Plus, který ukazuje regionální obsah.

Takže to rozhodně nesouvisí s nesprávnou konfigurací na mé straně. Jediná věc, která se změnila, byla aplikace VPN služby. Je to určitě něco na straně Proton.

Rád bych přepnul na Proton VPN, ale Surfshark je pro mě vždy rychlejší na úkoly, které vyžadují jen lehké maskování. Pokud zaznamenám rozdíl, možná to oznámím.

Mám ten stejný problém.