Nedávno jsem narazil na Proton + Simple Login a opravdu se mi líbí, co vidím.
Při porovnávání tarifů jsem si kladl otázku… Rád bych používal Proton Mail s jednou z mých domén. A rád bych používal Simple Login s jinou z mých domén pro více než 10 aliasů.
Nepotřebuji Drive (používám vlastního Nextcloud), VPN nebo správce hesel/2FA.
Proton Ultimate přijde na cca 120 € ročně.
Ve srovnání s Proton Mail Plus za cca 50 € + SL Premium za 30 € = 80 €
Teď moje otázka: Nevybral bych Ultimate, ale předplatil Proton a SL samostatně, chybí mi něco podstatného?
pro mě je jedním z důležitých faktorů VPN… každý rok si kupuji VPN a zdá se, že Proton VPN je trochu levnější a přemýšlel jsem, jestli mám pořídit Ultimate, protože mám rozpočet omezený… [slovem]Slyšel jsem, že SL Premium je zahrnuto v Ultimate.
Koupil jsem 2 domény a jedna z nich je na Skiff a jsem opravdu spokojený s vlastním doménovým názvem, nikdy bych nezískal více než 15 vlastních domén ně[email protected].
Právě začínám s Protonem a SL, takže nejsem úplně jistý. Jak jsem pochopil, můžete zaregistrovat jednu doménu u Proton (nebo tři v plánu Ultimate) a jinou u SL.
Takže jedna by byla použitelná v Protonu (dokonce i catch-all), ale nebude přesměrována přes SL. Druhá se dá použít pro aliasy v SL.
No, právě začínám s Protonem/SL, ale moje nastavení vypadá takto: Mám jednu osobní doménu - moje skutečné jméno .com, kterou používám pro svůj osobní e-mail a schránky mé bezprostřední rodiny. Vypadá to čistě, profesionálně v osobní a osobně-obchodní komunikaci. Tuto adresu používám už mnoho let. Tuto doménu mám připojenou k mé schránce Proton Mail jako koncový bod.
Pro Simple Login mám generickou doménu, která na mě nevypadá osobně. Plánuji tuto doménu používat pro aliasy SL. Tato doména je velmi krátká, takže se dá rychle napsat pro jakékoli přihlášení nebo odběry newsletterů. A pokud tyto aliasy padnou do rukou spammerů, alespoň neuvidí mé skutečné jméno v části domény e-mailové adresy.
Jedním z příkladů by byla přenositelnost (pokud by se něco stalo s Protonem) a přímé použití vlastního doménového jména na Protonu pro opravdu důležité věci, jako je vláda nebo bankovnictví.
Myslím, že to záleží na každém uživateli, protože to může být u každého jiné.