Prosím, pomozte mi dosáhnout toho, co chci s NAS!

Ahoj r/synology! Rád bych požádal o pomoc, protože jsem začátečník v nastavování věcí na svém NAS. Pokud není možné nebo proveditelné udělat to, co chci (níže), dejte mi prosím vědět a předem se omlouvám za potíže. Prohledal jsem Google a nenašel jsem nic, co by bylo dostatečně jednoduché na to, co bych chtěl udělat.

NASTAVENÍ

• Synology DS218
  • 2x 4GB pevné disky Seagate Ironwolf
  • Kabelové připojení k mému routeru

Co chci udělat

• Spustit Express VPN na mém NAS tak, aby byl stále aktivní a mohl bych ho používat odkudkoliv - je to tak jednoduché jako nainstalovat aplikaci na Synology?
  • Spustit Plex server dostupný pro vybranou skupinu přátel i pro mě/moji ženu, když nejsme doma
  • Nastavit složku/server na sdílení fotografií, aby to mohli vidět rodiče (ale ne mazat nebo jinak upravovat) fotografie/videa mého 6 měsíců starého dítěte, protože stále žádají nové fotky a můj otec má flip phone. Vím, že Dropbox nebo Drive jsou možnosti, ale raději bych šel s NAS
  • Mít přístup ke svým souborům na NAS odkudkoliv - vyřeší to VPN nebo bych měl udělat něco jiného?
  • Je něco zajímavého nebo něco dalšího, co bych mohl na zařízení využít?

Stáhněte si Plex serverovou aplikaci přímo od Plexu, ne používejte tu z obchodu, je vždy několik měsíců zastaralá.

S 2x 4GB disky brzy dojdete místo. :wink:

Pro vzdálený přístup pro vás/přátele/rodinu s Zeotierem, mnohem snazší než VPN

Plex bude fungovat, pokud neprovádíte žádné transcoding…