Prof mi poslal email pro odevzdání LOR 🥲

Ahoj všichni, jak je v titulku, jeden z mých doporučovatelů mi přeposlal emaily na LOR pro 3 univerzity na svůj oficiální email, aniž by se mě zeptal, a řekl mi, ať je nahraji sám. Zavolal jsem mu a hádal bych se, že jeho otec zemřel, takže na něj nemohu moc žádat. Můj problém je, jestli si univerzita všimne, že mi email byl přeposlán. Je v pořádku, pokud ho nahraji sám? (samozřejmě na jiném počítači, na jiné síti). Aby toho nebylo málo, termín je zítra, takže nemohu mít jiného referenta. Jakékoli rady jsou vítány, díky.

Přepošli jim email a vysvětli situaci. A možná budou schopni přidat dopis do tvého souboru.

Žádné důkazy, ale snažím se to logicky analyzovat. Univerzity přijímají velké množství žádostí a dopisů. Nemohou se obtěžovat kontrolovat IP adresy u stovek (ne-li tisíců) dopisů. Řekněme, že ano, a zjistí, že jsi ho nahrál. Nedošel bys k tomu, pokud by tvůj referent nedal přístup (proto jsou důležité firemní e-maily) a dopisy obvykle přicházejí s hlavičkami dopisu a podpisy. I v takovém případě, pokud mají pochybnosti, mohou kontaktovat referenta! Takže si myslím, že je to v pořádku.

Můj kamarád to udělal stejně, protože jeho profesoři neměli čas na odevzdání LOR kvůli příliš velké pracovní zátěži na univerzitě.

Dostal se do magisterského programu v oboru informatiky na UCLA.

To samé se stalo mně před 2 dny. Zeptal jsem se svého profesora, jestli to bude v pořádku, a on řekl, že to dělá už dlouho a nikdy se nic nestalo.

Je v pohodě, pokud jsi si dopis sám prohlédl, když si ho profesor vybral, aby ti ho poslal. Problém není v potvrzení na portálu.

Prosím, nedělejte to. Nejpopulárnější systém pro podávání žádostí, který používají většina škol, má modul detekce podvodů, který sleduje ID zařízení. VPN to nekoupí. Vidíme, když byl dopis nahrán ze stejného zařízení, které jsi použil k odevzdání žádosti.

Nedělejte to, pokud nepoužijete jiný počítač nebo síť Wi-Fi, než tu, kterou jste použili k odeslání žádosti.

Je to v pořádku; mnoho lidí to dělá stejným způsobem.

Můžeš to nahrát sám, nebudou sledovat tvou IP.

Nemohu použít jiný zařízení a Wi-Fi síť? Jak zjistí, že to je student, kdo to odeslal? Mohou znát přesnou polohu města?

Přemýšlel jsem nad tím také, protože jedna z mých profesorek mi přímo poslala doporučující dopis. V jejím emailu mám její svolení, abych ho odeslal sám. Už jsem ho odeslal několika školám, ale nejsem si jistý …

Někdy mi radili emailovat to kariérnímu oddělení a oni nahradí dopis. Pokud ho přeposlete z jejich emailu, je to důkaz, že jste ho nevytvořili sám.

Toto. Neodesílejte sám. Ani nevím, jak je to možné, ale obvykle to mají na webových stránkách. Většina soutěžních programů absolutně zakazuje studentům nahrávat je sami v USA.

Podívejte se na to, co říká webová stránka.

Ano, on nahrál dopisy sám?

Domnívám se, že mohou mít systém, který označuje podezřelou aktivitu pro ruční přezkoumání, ale jak jsi řekl, myslím, že je v pořádku, pokud si to sám odešleš.

Odevzdal svůj LOR a konečnou žádost během jednoho nebo dvou dnů?

Můžeš, pokud chceš, poslat své profily příteli?

Nemyslím si, že univerzity sledují IP adresy, ale lepší je používat VPN. Raději být opatrný.

Dobře, pokud IP pinguje Evropu a má jméno z Indie s indickou univerzitou v hlavičce, to by určitě bylo podezřelé na naší straně.