Proč potřebuji VPN k opravě pomalých rychlostí stahování?

Koupil jsem nový počítač a instaloval SIM kartu. 160 GB při rychlosti 12 Mbit/sec (nebo 1,62 MB/s) nebo stahování trvá přibližně 27,7 hodiny + ?hodin instalace…

Pamatuji si, že když jsem to instaloval na starý PC, na kterém se to nakonec nezvládlo spustit, netrvalo to tolik. Tak jsem hledal řešení. Nabídli řešení na jejich webu, které nefungovalo, ale někde v komentářích bylo řečeno, že možná chcete použít VPN.

Zapnul jsem VPN a rychlost stahování vzrostla z 12 Mbit na 30. Po přechodu na několik serverů jsem nakonec získal plnou rychlost 280 Mbit, za kterou platím svému poskytovateli internetových služeb.

Takže moje otázka je, proč je spojení s servery MSFS omezeno mým ISP-čkům, má to nějaký dopad na streamovací data a měl bych při létání také zapnout VPN?

Všechny stahování a data pochází z Azure.

Pokud je omezeno vaším ISP, pak je pravděpodobně omezená velká část internetu.

Na to se asi ptát přímo jejich… Jakého máte ISP?

Na Spectrumu stahuji aktualizaci rychlostí 650 Megabitů za sekundu.

Mám stejný problém, mám připojení 150 Mbit a mohu stahovat maximálně 12 Mbit.

Předpokládám, že Microsoft omezuje určitá ISP nebo naopak, ale čtu o těchto problémech po celém světě, takže je těžké uvěřit, že více ISP zpomaluje IP adresy Microsoftu.

Věc s VPN je, že je omezena rychlostí uploadu, což u mě je jen 20 Mbit, což za to nestojí.

Mám také podezření, že otřesná rychlost stahování narušuje stahování dat z fotogrammetrie měst.

U mě je to bolestivý proces instalace hry a aktualizací světa, kdy stahuji 1-2 GB a pak se hra zavře na ploše.

Microsoft netlačí na ISP, protože nemá žádný konkurenční důvod to dělat. ISP ale možná má důvody, například mohou vyhradit své připojení k Azure pro firmy nebo je to možné, aby lidé nemohli používat Azure jako jakýsi soukromý VPN. Také pokud nemají přímé spojení s Azure, mohou ho směrovat přes konkurenta, který pak omezuje připojení.

Důvodem může být prevence přetížení jejich zdrojů. Co je zvláštní, že nic takového nemám při stahování práce, která je také hostována na Azure, a moje Xbox One stahuje hry mnohem rychleji.

Všechny stahování MSFS mohou být směrována na jedno IP (13.107.246.1) v mém případě a všechno od této IP je omezeno někde. Těžko to dokázat a je to samozřejmě nemožné opravit, ale je to velmi otravné.

To by znamenalo, že každý bude mít pomalé stahování. Všichni, které znám, stahují maximální rychlostí svých připojení (dostávám přes 500 MB za větší soubory) a můj přítel napříč kontinentem také maxeduje své připojení, a přesto se nebudeme připojovat ke stejné oblasti v zemi. Potřebujeme někoho, kdo by vytvořil mapu lidí se zpomaleným stahováním s datem a časem stahování a jejich shodnými ISP.

V mém případě mluvíme o belgickém ISP Telenet, jedné z velkých ISP a určitě jsou i jiní lidé s tímto problémem.

Divné je, že při startu jsem s tím neměl žádný problém.

Bude velmi těžké přesně určit příčinu, ale lidé by měli o tom hovořit.

Zní to legračně, ale stojí za to se zeptat svého ISP, pokud jste dostatečně trpěliví na to, abyste zvládli první úroveň podpory a byli dost zkušení na diskusi o tom!

Jsem přes oceán v Kanadě, ale slyšel jsem, že lidé mají problémy i v USA, což je tu tak trochu všude náhodně.