Proč je na Redditu tolik dezinformací o NordVPN?

Stále vidím tvrzení, že Nord si vedou záznamy, i když tomu tak není. Udělali spoustu bezpečnostních auditů, které dokládají, že nezachovávají záznamy. Je to opravdu frustrující, když vidím taková tvrzení bez jakéhokoliv podkladu.

Věřit, že nezachovávají záznamy, závisí úplně na tvrzeních Nord a auditorech, a nikoli na vlastním ověření. Pokud je jejich tvrzení jediným základem tvého názoru, pak si myslím, že nejsi o moc odlišnější od těch, kteří tvrdí, že Nord zachovává záznamy.
Co když během auditu nebo po něm něco změní? Co když auditor něco přehlédne? Co když je datové centrum nebo ISP, které Nord používá, kompromitované?
Nemysli si, že nám to nechce věřit, většinou věřím Nordu v jejich politice nezachovávání záznamů, ale nejsem tomu úplně slepě. Upřímně, nevidím důvod, proč by měl být někdo frustrovaný, když někdo tvrdí, že Nord zachovává záznamy. To nic nezmění, ať už skutečně zachovávají nebo ne.

Dezinformace nebo šum, který má zmást lidi a odradit je od komunikace s firmami poskytujícími určitou úroveň datové bezpečnosti a obcházení internetové cenzury.

Není v zájmu vlád, zpravodajských služeb, korporací atd., aby měli přístup k informacím, které nezapadají do oficiálního příběhu v mainstreamových médiích (například iniciativa zákazu TikToku), zatímco je těžké je sledovat.

Znevěrohodnění hlavního poskytovatele VPN (který nabízí i jiné digitální služby ochrany soukromí) je logická taktika, kterou bych použil, pokud bych chtěl omezit veřejnost v přístupu k těmto věcem. Nasadíš jim „šéfa“ tím, že vypustíš nedůvěru v tyto služby. Jde o boj o srdce a mysl. To je frontová linie.

Výzkum. Výzkum. Výzkum.

Kdyby byla dezinformace jen na Redditu a týkala se pouze NordVPN, bylo by to v pořádku. Přesto stále miliony lidí věří, že vakcíny je zabíjejí.

NordVPN chce uchovávat vaše hesla, chtějí, abyste ukládali svá data na jejich servery. To mi přijde zvláštní chování pro VPN službu a nedává mi to důvěru.

Moje jediná reálná problém byla ta hrozná, neustále se měnící uživatelská rozhraní, neschopné obchodní praktiky a neefektivní mobilní aplikace. Možná je to teď lepší. Ale ničemu věřit nemohu.

To už bylo ověřeno mnohokrát. Můžeš to říct i u všech VPN, i u Protonu a Mullvad.

Ahoj, tvůj příspěvek byl automaticky odstraněn, protože tvůj účet nesplňuje naše požadavky na karmu. Účty musí mít minimálně 100 kombinovaného karmy, aby mohly psát v tomto subreddit. Toto pravidlo má zlepšit kvalitu odesílaných příspěvků a omezit zneužívání troll účty.

Jsem bot a toto opatření bylo provedeno automaticky. Pokud máš jakékoli otázky nebo obavy, kontaktuj prosím moderátory tohoto subredditu (/message/compose/?to=/r/nordvpn).

Kde jsi to slyšel? odkaz? Jsem si téměř jistý, že na jejich servery neukládají vaše data nebo hesla.

Mobilní aplikace mi vyhovuje, upřímně.

Změna uživatelského rozhraní je trochu otravná, ale nevadí mi to.

Není pravda, že jsou to jedni z mála velkých, kteří mají sídlo v Panamě, což znamená, že nemusejí nikdy poskytovat záznamy, které ani nezachovávají?

Mobilní aplikace je jediná věc, která opravdu funguje. PC aplikace drží CPU na 100 % už celé věky. Tento bug nikdy nebyl vyřešen. Stačí hledat tady.

Stále podporují své správce hesel a služby ukládání dat. Pro lidi, kteří nechtějí mít záznamy, jsou to zvláštní služby, které nabízejí. Mullvad zní dobře, dáte si jejich službu klidně za hotovost.

trochu otravné

Minule, dvakrát za měsíc, jsem musel ignorovat vlastní svalovou paměť. A automaticky se připojil po spuštění po aktualizaci, i když jsem žádal, aby tomu tak nebylo. TLAČÍTKO PRO ZASTAVENÍ PŘIPOJENÍ BYLO ODSTRANĚNO, TAKŽE JSEM MUSÍEL ČEKAT, AŽ SE NASTAVÍ PŘIPOJENÍ, A TEPRVE POTÉ JSEM MOHL ZVOLIT ODPOJENÍ. JSTE JISTÍ ANO, NORD.

Líbilo se mi, jak se lidé nechali nalákat na nerd kvůli VPN a neustále se snažili cpát své další produkty.

Huh. Muselo se to změnit od té doby, co jsem to použil. Myslím, že desktopová aplikace byla hrozná a chybová, ale myslel jsem, že všechny chyby odstranili. Když jsem ji používal, mobilní aplikace se náhodně odpojovala bez upozornění, a i s killstrem bylo možné procházet dál. Nedokážu si představit, že bych byl víc než příležitostný uživatel, kde je soukromí opravdu důležité.

Pořád dělají ten krok, kde musíte otevřít webový prohlížeč, abyste se přihlásili, místo toho, aby to šlo přímo v aplikaci? Hrozné. A žádný počet fanoušků Nord mě nepřesvědčí, že přidání dalšího bodu selhání je dobrý nápad. Nedokážu pochopit, jak by to bylo více bezpečné.

Náhodné odpojení často způsobovaly špatně nastavené nebo nenastavené procesy na pozadí. Přešel jsem na Surfshark před lety a už jsem se nevrátil.

Ano, desktopová aplikace je špatná. S AMD 7800x3d běžela na plný výkon při 80°C úplně zbytečně, a od té doby je tento build starý 4 měsíce. To je hrozná blbost.

Pokud vám umožní platit hotově, je jasné, že jsou spokojeni s tím, že zůstanete anonymní. NordVPN teď ječí, pokud nemáte platební metodu uloženou natrvalo, a uživatelské rozhraní vám to ukáže jako chybu, dokud jim nedáte svoje údaje o kartě, aby je mohli trvale ukládat.

Nord je také velmi agresivní ve shromažďování záznamů ve vašem PC (zkuste použít metody, jak je zastavit – mají obchvaty!!) takže nemohou pravdivě říct, že nezachovávají žádné záznamy, protože záznamy shromažďují a nikdy je nevymažou.

ale přece můžete platit kryptoměnami…

Je to kryptoměna s veřejně dostupným blockchainem? Bitcoinův blockchain si vše zaznamenává. Jinými slovy, kryptoměny jsou dost sledovatelné, hotovost ne.

Sledování transakcí ještě neznamená, že vám dávají vaše jméno. Peněženky jsou anonymní.

Peněženky mají transakce s jinými peněženkami, to je zaznamenáno, ostatní peněženky jsou známé, můžete být sledováni jinými peněženkami a zaznamenanými IP adresami. Blockchain není úplně anonymní, jen trochu anonymní, jen proto, že v něm nemají vaše jméno a telefonní číslo, neznamená, že vás nějaká autorita s tím nemůže vysledovat, pokud se bude snažit.