Proč je aplikace OpenVPN mnohem rychlejší než aplikace Surfshark?

*Co se týče aplikace Surfshark na mém počítači s Windows.

Před přibližně měsícem jsem přepnul na OpenVPN podle instrukcí na webu Surfshark. Zejména když jsem v práci a používám WiFi firmy, ale nejen to, často se aplikace Surfshark zasekne na “Pokus o připojení ke serverům Surfshark…” a znemožní mi navázat VPN spojení déle než pět minut. Ale nakonec se načte.

OpenVPN se načte okamžitě při zapnutí, vyberu připojení k VPN Surfshark a připojí se během několika sekund. Zajímalo by mě proč? A co je důležitější, přicházím o nějaké bezpečnostní funkce tím, že nepoužívám aplikaci Surfshark? Dělal jsem testy úniku DNS a WebRTC na stránkách Surfshark a žádné nebyly zjištěny.

Ahoj, díky za otázku!

Obecně platí, že manuální metody připojení přes aplikace jako OpenVPN nebo Wireguard někdy fungují lépe v omezených prostředích, například v pracovních sítích nebo zemích s omezeným přístupem kvůli blokování VPN služeb a jejich aplikací.

Je také možné, že používáte v naší aplikaci volbu Automatický protokol a je možné, že používá protokol, který je v síti více omezený. Doporučuji vyzkoušet všechny dostupné protokoly (zejména samotné protokoly OpenVPN) v Nastavení - Nastavení VPN na naší aplikaci, protože tak můžete zjistit, že naše aplikace bude fungovat stejně dobře jako OpenVPN.

Přicházíte o některé bezpečnostní funkce, jako je KillSwitch ( vypne vaše připojení k internetu, pokud ztratíte spojení s naším VPN serverem, aby nedošlo k úniku nezašifrovaných dat), Rotující IP (neustále mění vaši IP adresu pro dodatečnou bezpečnost), například. Doporučujeme používat naši aplikaci místo toho pro další bezpečnostní výhody.

Ne, má pravdu. Android aplikace Surfshark se s aktualizacemi zpomaluje a zpomaluje připojení. Na Firesticku je téměř nepoužitelná, vždy jsou chyby připojení nebo odpojování. s Wireguard nebo OpenVPN se připojí vždy bez chyby.

Omlouvám se, upřesňuji, že mám na mysli Windows aplikaci. Android verze mi funguje dobře.

Mám podobnou zkušenost a opravdu bych rád, aby Surfshark zveřejnil konkrétní porty/protokoly atd., které se používají k připojení k autentifikačním serverům Surfshark.
Tím bychom mohli přidat výjimky do firewallu atd., podle potřeby, a hlouběji se podívat. Myslím, že mnoho uživatelů Windows má podobnou zkušenost.

Díky za sdílení vaší zkušenosti, doporučuji vyzkoušet kroky z tohoto průvodce, které mohou pomoci s připojením na naši Android aplikaci:
https://support.surfshark.com/hc/en-us/articles/360021634180-How-to-fix-unable-to-connect-issues-on-Android

Pokud i po vyzkoušení těchto možných řešení problémy přetrvávají, rádi bychom se podívali na vaši konkrétní situaci. Kontaktujte náš podpůrný tým na [email protected] nebo přes chat na našem webu - rádi vám pomohou.

V pohodě, má odpověď se stále vztahuje na jakýkoli operační systém, ale díky za objasnění!

Používáme tyto protokoly a porty s našimi servery:

• IKEv2: 4500/500
  • OpenVPN/UDP: 1194/1443 (Windows používá 3433)
  • OpenVPN/TCP: 1194/1443 (Windows používá 8443)
  • Wireguard: 51820
  • Rozšíření pro prohlížeč: 443

Díky.
Existuje nějaký způsob, jak zobrazit logy Surfshark od okamžiku spuštění aplikace včetně pokusů o autentifikaci uživatele?
Povolil jsem veškerý provoz z mého routeru, přidal výjimku do Windows firewall, vypnul Malwarebytes a stále dostávám tuto chybu, kde aplikace nemůže ověřit mé uživatelské jméno.

Nicméně, stále se mi podaří připojit k VPN z aplikace, ale ta neustálá potřeba přidávat uživatelské jméno a heslo a čekat více než 5 minut, je extrémně otravná.