99 % antivirových programů je zbytečný plýtvání zdroji. Windows Defender je zdarma, je součástí systému a je lepší než většina antivirových programů. Pokud máte pouze jeden aktivní antivirový program, znamená to, že pokud je ten váš horší než Defender, jste ve větším riziku. Zvlášť když koukám na vás, McAfee a Norton.
Je to všechno o reklamním softwaru a opravdu špatném zákaznickém servisu, který lidem zatáčí kola. Je to dobrý produkt, ale celkově ta společnost nestojí za to. Tyto důvody mě odrazují od používání Avast, protože to považuji za skutečně pochybný byznys. Podívejte se i na úplné odinstalování Avast, může se stát, že vám pokaždé spadne počítač, když ho budete chtít odinstalovat.
Zkuste jiný program, přecházel jsem na Malwarebytes místo Norton Antivirus.
Chytí více věcí než Defender, ale je podstatně náročnější, je spousta vyskakovacích oken, vyžaduje nastavování výjimek. Váš případ je pravděpodobně výkonný počítač, aby si nevšiml pozadí aktivit, ale zase, Defender je velmi rychlý na pozadí.
Já jsem přešel na Avast, protože na jedné ze svých instalací Defender odmítl spustit a aktualizovat. Nakonec se ten počítač stal příliš pomalým na Avast.
Po několika letech na počítači se naučíte, co si nesmíte stahovat nebo na co neklikat. Platit za otravné a invazivní věci jako Avast nebo McAfee je naprostá ztráta peněz.
Nemluvě o sběru dat, do kterého tyto společnosti chodí.
Nejde o Avast konkrétně, ale o to, že byste již neměli používat antivirový software, protože Windows Defender je lepší a nezpůsobuje žádné problémy, na rozdíl od ostatního antivirového softwaru. Většina problémů, které opravím na počítačích jiných lidí, jsou problémy s ostatními antiviry.
To je přesně ono, OP. Chápu, že to může být zpočátku zvláštní, protože většina lidí si myslí, že za placený produkt zaplatit znamená lepší ochranu. Ale v tomto případě tomu tak není.
Edit: Zeptal jsem se ChatGPT, protože obvykle lépe shrnuje než většina mých odpovědí na Reddit.
Zeptal jsem se „Proč je Windows Defender preferován před placeným antivirovým softwarem?“
Odpověděl mi vše níže:
"Windows Defender je preferován před placeným antivirem kvůli několika důvodům:
Cena: Windows Defender je zdarma součástí Windows, takže uživatelé nemusí utrácet navíc za třetí stranu antivirový program.
Integrace: Je přímo integrován do systému Windows, což může poskytovat lepší kompatibilitu a výkon ve srovnání s antiviry od třetích stran, které běží souběžně s OS.
Využívání zdrojů: Windows Defender je navržen tak, aby byl lehký a efektivní, minimalizuje dopad na systémové zdroje. Některé antivirové programy třetích stran mohou být náročné na zdroje a mohou zpomalovat systém.
Aktualizace: Windows Defender dostává pravidelné aktualizace od Microsoftu, což zajišťuje, že je aktuální s nejnovějšími hrozbami malware a bezpečnostními zranitelnostmi. Tyto aktualizace jsou často včasné a plynulé.
Účinnost: Windows Defender se v průběhu let výrazně zlepšil a poskytuje robustní ochranu proti širokému spektru hrozeb malware. Mnoho nezávislých testů ukázalo, že dokáže konkurovat nebo dokonce překonat některé placené antiviry v detekci.
Jednoduchost použití: Protože je již zabudován do systému Windows, není potřeba instalovat nebo konfigurovat další software. Tato jednoduchost může být atraktivní pro uživatele, kteří preferují přímé řešení zabezpečení.
Ačkoli může být Windows Defender vhodný pro mnoho uživatelů, je důležité zohlednit individuální potřeby a preference při výběru antivirového softwaru. Někteří uživatelé nebo organizace mohou preferovat placené antiviry pro další funkce, možnosti přizpůsobení nebo specializovanou podporu. Volba mezi Windows Defenderem a placeným antivirem závisí na faktorech, jako je rozpočet, bezpečnostní požadavky a osobní preference."
Pokud nejste v podnikové sféře, nevidím důvod, proč by stál za to jakýkoli placený antivirus. Pokud by si uživatel opravdu chtěl pořídit placený antivirus, doporučuji Malwarebytes, ale opravdu to nevidím jako nutnost. Pokud nehledáte viry a máte zdravý rozum, je pravděpodobnost, že něco dostanete, velmi nízká. Pokud máte pocit, že máte virus, bezplatná verze Malwarebytes je také dobrá na prohledání systému.