Problémy s VPN na mobilním datu

Ahoj, hledám pomoc s problémem na iOS.

Mám zvláštní problém, kdy NordVPN používá na mobilním datu obrovské množství dat. Během 15 minut, kdy jsem byl na mobilním datu (ale nic na telefonu během té doby nedělal), aplikace zaznamenala přes 130 MB datového přenosu. Mám omezený datový tarif, takže mi to rychle vyčerpává dostupná data.

Zkoušel jsem vypnout oprávnění pro mobilní data. Ovšem když přepnu z Wi-Fi na mobilní data, aplikace se nedokáže správně odpojit od VPN, a nemám přístup k ničemu jinému než k hovorům a textovým zprávám, dokud se nepřipojím zpět k Wi-Fi.

Neznáte někdo příčinu tak vysoké spotřeby dat a jak zajistit, aby NordVPN správně automaticky ukončil spojení při přechodu z Wi-Fi na mobilní data?

Nejsem si jistý ohledně problémů s daty, ale nastavení VPN na iOS (Nastavení > VPN, nikoliv součást Nord) může být nastaveno na automatické připojení/připojení na požádání, a telefon může detekovat… požadavek z nějakého důvodu. A pokud Nord znovu zapnete v rámci Nord aplikace, tento přepínač na iOS se znovu aktivuje, takže jste zase nucen vypínat věci na dvou místech, pokaždé.

Nenávidím, jak to na iOS funguje.

Není to jen váš telefon, který začíná na pozadí synchronizovat a stahovat, protože si myslí, že již není na mobilním datu?

Zkoušel jsem přepnout globální obnovení na pozadí pouze přes Wi-Fi a zapnout režim nízkých dat. Dosáhl jsem 310MB použití jen tím, že jsem šel ke svému autu; celkové používání ostatních aplikací během té doby bylo méně než 2MB.

Budu muset toto nahlásit podpoře NordVPN, ale zatím budu nucen vypnout Nord na mobilním datu, dokud se mé plány nezmění. Trochu mě to štve, protože to znamená, že Nord je prozatím do určité míry k ničemu na mém telefonu.

Díky za vaše návrhy.

Nemyslím si, že ano. Stahování jsou nastavená na manuální a i při nastavení synchronizace na pozadí pouze přes Wi-Fi jsem zaznamenal špičky v používání dat přesahující jakoukoli rozumnou hodnotu background sync; žádné z aplikací, které používám, by neměly spotřebovat přes 300 MB dat za méně než 5 minut.