Všiml jsem si, že mám potíže s přenosem obsahu při aktivním VPN na mém telefonu. Zažil to někdo jiný? Zejména s Caststreams z nějakého důvodu.
Je to proto, že váš router není na VPN a váš telefon je. Měli byste povolit Nord na svém routeru. Obvykle to vypínám, když chci streamovat.
Jakmile je VPN zapnuté, nemůžete komunikovat s ničím ve vaší místní síti, jako jsou tiskárny, chytré žárovky nebo Chromecast. Možná ho budete muset mít vypnutý, aby Chromecast fungoval.
Stále máte problémy? Níže je shrnutí.
Včera jsem se přihlásil do Nord a teprve dnes testoval přenos. Nefungovalo to. Strávil jsem hodiny snažením se to rozchodit bez úspěchu. Měl jsem ExpressVPN a nikdy jsem neměl problém. Vím, že u/christopherw zmínil úniky na všech stranách apod., a tak jsem se chystal zde zveřejnit, proč ExpressVPN fungovalo a toto ne, když jsem četl pravidla subredditů NordVPN, nejdřív mluvit s technickou podporou. Udělal jsem to a poradil mi změnit na UDP, jestli to pomůže. Ale ještě před tím jsem si všiml ‘Lokální objevení’ v pokročilých nastaveních, zaškrtnul jsem to a začalo to fungovat
takže jo.
TL;DR - V nastavení vyberte ‘Lokální objevení’ nebo změňte na UDP podle podpory NordVPN.
Ahoj, tvůj příspěvek byl automaticky odstraněn, protože tvůj účet nesplňuje naše požadavky na karman. Karmu na účtu musíš mít alespoň 100, aby jsi mohl přispívat do tohoto subreddit. Tento pravidlo je určeno ke zlepšení kvality odesílaných příspěvků a k omezení zneužívání troll účtů.
Jsem robot a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máš jakékoli dotazy nebo obavy, kontaktuj prosím moderátory tohoto subredditu.
To je na prd. Proč to tak je? Myslím, že na tom nezáleží.
Bruhhh, jsi život zachraňovač! Včera jsem nainstaloval NordVPN a teprve teď jsem zkoušel přenos. V Chrome žádná zařízení nenajdete! Viděl jsem tvůj komentář a zaškrtl jsem ‘Lokální objevení’ v pokročilých možnostech a najednou se zařízení objevila!
Díky moc!
Právě z toho důvodu používáte VPN - abyste se vyhnuli tomu, že váš provoz bude zachycen ISP nebo vládními agenturami. Chcete, aby veškerý váš provoz byl tunelován, nikoli ‘unikal’ všude kolem.
Jakýkoli provoz, který může ‘uniknout’ VPN na internetu přímo z vaší IP, může být použit k propojení s VPN provozem a identifikaci skutečného původu. To se diskutuje na stránkách Nord (a jinde) ohledně ‘úniků DNS’ a ‘úniků WebRTC’. Platí to i pro jiné věci, například jak fungují komunikační techniky bittorrent protokolu mezi peers. Chytrý lidé, kteří sledují provoz, mohou spojit VPN provoz s ne-VPN provozem a zjistit, odkud vše vlastně pochází, čímž zhatí tajnost VPN.
In vašem případě to vypadá, že nacházíte obsah na svém mobilním zařízení při připojení k VPN, a pak nemůžete kontaktovat Chromecast, který není přes VPN. I kdyby byl přímo připojen k VPN, stejně by to nefungovalo kvůli izolaci klientů ve VPN.
Pokud chcete používat připojení přes VPN, ale stále mít přístup k Chromecasts a podobným zařízením v LAN, můžete zakoupit router s funkcí klienta OpenVPN. Můžete nastavit router, aby se připojil k VPN, a pak ‘hostit’ VPN připojení pro všechna zařízení v LAN, která se k němu připojí. Tím pádem, pokud použijete Wi-Fi routeru na mobilním zařízení, budete moci vidět Chromecast a na něj streamovat - a zároveň mít veškerý provoz VPN, jak chcete. Používám router Asus RT-AC66U-B1 přesně k tomuto účelu, je to velmi užitečné.
Hahaha
Neboj se, díky! Jsem rád, že to fungovalo. Rád jsem trochu pomohl. Sakra, strávil jsem hodiny, takže vím, jak to je
Díky za odměnu, brácho.
Jo, to je vše, co jsem udělal. Jen jsem to zapnul v mém AC68U.
Něco, co jsem si neuvědomil, dokud jsem nečetl jejich dokumentaci koncem minulého měsíce - Nord zrušil některé méně bezpečné, ale výpočetně levnější protokoly začátkem prosince. Škoda, protože někdy jsem chtěl VPN jen pro lokalizaci a preferoval přímou propustnost před vysokým šifrováním. Takže asi OpenVPN…
Bohužel, aplikace Nord nenabízí možnost přidat výjimky pro určité IP. Bylo by to šikovné, a je možné to udělat přes Android VPN službu, ale myslím, že se na to možná nemohou obtěžovat kódovat. Také jsem se s tím nesetkal u žádného jiného VPN poskytovatele, kterého používám.
Uvažujete o stejném routeru. Podařilo se vám ho nějak nakonfigurovat?
To je dobrá poznámka. Plně souhlasím. Je to občas trochu manuální proces.
Ještě jsem to nezkoušel. Dám ti vědět. Nejsem celkově fanouškem tohoto routeru za jeho cenu. Často ho musím resetovat. Asi bych příště zvolil jednodušší řešení, třeba Google Wifi nebo něco podobného.