Nedávno jsem přepnul na ISP T-Mobile, který je založen na CGNAT, takže jsem nainstaloval Tailscale, která funguje slušně.
PS5 je připojena pevně k routeru GLinet, na který je nainstalován Tailscale (jako podrouter sítě) a je připojen k mému routeru Asus, který je připojen k ISP T-Mobile.
Zvenčí přes 5G pomocí Tailscale na iPhonu mohu pingovat router i lokální IP adresy PS5 (192.168.8.x), mohu se také připojit k PS5 přes oficiální Sony remote play, ale nemohu dostat PSPlay do provozu s automatickým nebo manuálním režimem připojení přes IP PS5
Ahoj. Máš porty přesměrovány? Umožňuje to tailscale tyto porty? Blokuje Tailscale externí připojení? Možná umožňuje pouze volání na běžně používaných portech a musíš otevřít i ostatní? Nejsem VPN s Tailscale, takže to jsou jen odhady.
Co se stane, když VPN vypneš a připojíš se přímo? Také se ti změní IP? (Dynamická IP?) Nebo může Tailscale poskytovat Dynamickou DNS?
Ano, zkuste nejdřív odstranit všechny vrstvy a pak je přidávat jednu po druhé a zjistit, která komponenta brání spojení.
Pokud můžeš pingovat přes interní IP adresu zvenčí, mělo by to fungovat i s PSPlay. Pokud použiješ manuální vzdálené připojení a zadáš IP adresu svého PlayStation (předpoklad je, že jste v VPN), spojení by mělo fungovat, nebo něco blokuje spojení.
V takových prostředích prosím nepoužívejte automatické vzdálené připojení, protože pravděpodobně selže.
Celý smysl Tailscale je, že vytváří VPN uzlů, takže nepotřebujete port forwarding mezi nimi. Mohu přistupovat k jakýmkoli uzlům a jejich serverům (na jakýchkoli portech)
Ano, nefungovalo to, myslím, že něco je špatně s tímto VPN připojením, protože nakonec přestal fungovat i Sonyho vzdálená aplikace. Vrátím se k tomu časem, ale je to opravdu bolestivé být za CGNAT. Díky za vaši pomoc.
Chápu. Naučil jsem se něco užitečného dnes. V každém případě by neškodilo nejdřív odstranit to z rovnice. Zkuste jednoduché port forwarding a uvidíte, jestli to funguje?