Problém s PSPlay s PS5 za CGNAT + Tailscale

Nedávno jsem přepnul na ISP T-Mobile, který je založen na CGNAT, takže jsem nainstaloval Tailscale, která funguje slušně.

PS5 je připojena pevně k routeru GLinet, na který je nainstalován Tailscale (jako podrouter sítě) a je připojen k mému routeru Asus, který je připojen k ISP T-Mobile.

Zvenčí přes 5G pomocí Tailscale na iPhonu mohu pingovat router i lokální IP adresy PS5 (192.168.8.x), mohu se také připojit k PS5 přes oficiální Sony remote play, ale nemohu dostat PSPlay do provozu s automatickým nebo manuálním režimem připojení přes IP PS5

Díky za jakoukoli pomoc/návrhy

Ahoj. Máš porty přesměrovány? Umožňuje to tailscale tyto porty? Blokuje Tailscale externí připojení? Možná umožňuje pouze volání na běžně používaných portech a musíš otevřít i ostatní? Nejsem VPN s Tailscale, takže to jsou jen odhady.

Co se stane, když VPN vypneš a připojíš se přímo? Také se ti změní IP? (Dynamická IP?) Nebo může Tailscale poskytovat Dynamickou DNS?

Ano, zkuste nejdřív odstranit všechny vrstvy a pak je přidávat jednu po druhé a zjistit, která komponenta brání spojení.

Pokud můžeš pingovat přes interní IP adresu zvenčí, mělo by to fungovat i s PSPlay. Pokud použiješ manuální vzdálené připojení a zadáš IP adresu svého PlayStation (předpoklad je, že jste v VPN), spojení by mělo fungovat, nebo něco blokuje spojení.

V takových prostředích prosím nepoužívejte automatické vzdálené připojení, protože pravděpodobně selže.

Celý smysl Tailscale je, že vytváří VPN uzlů, takže nepotřebujete port forwarding mezi nimi. Mohu přistupovat k jakýmkoli uzlům a jejich serverům (na jakýchkoli portech)

Ano, nefungovalo to, myslím, že něco je špatně s tímto VPN připojením, protože nakonec přestal fungovat i Sonyho vzdálená aplikace. Vrátím se k tomu časem, ale je to opravdu bolestivé být za CGNAT. Díky za vaši pomoc.

Chápu. Naučil jsem se něco užitečného dnes. V každém případě by neškodilo nejdřív odstranit to z rovnice. Zkuste jednoduché port forwarding a uvidíte, jestli to funguje?

Nelze dělat port forwarding v prostředí CGNAT (Starlink, T-Mobile ISP), proto je nutná SSH tunelování, VPN nebo něco podobného.

Aha, dobrý bod, přehlédl jsem, že jste pod CGNAT. No. Jsem bez nápadů.

Měl jsem tento druh sdílené IP konfigurace už v roce 1998-1999, je to bolest. Hodně štěstí na tvé cestě.