Čau lidi,
Používám Cisco AnyConnect pro připojení k VPN serveru v práci, který předpokládám je ASA, a doma mám plnou výbavu Meraki (MR18, MX64, MS220-8p). Když se snažím pracovat z domu, AnyConnect se chová podivně. Trvá mi 3-4 pokusy, než se spojení naváže, a většinou se během sekundy objeví chyba přerušení spojení. Pokud se ihned odpojí ne, mám velmi špatný uživatelský zážitek.
V packet capture nevidím žádné chyby.
Můj MX64 je přímo připojen k modemu od ISP a když ho nahradím routerem ASUS, který mám po ruce, problém zmizí.
Myslím, že to může být problém s NAT traversal, máte nápad? Rád bych stále používal MX64. Díky
Začal bych tím, že bych zařadil počítač, na kterém používáte VPN AnyConnect, do whitelistu, abych zjistil, jestli není problém s bezpečnostní politikou na MX.
Všechny MX zařízení defaultně používají proxy připojení, což nejde vypnout, jsou potřeba změny v registrech na vašem PC, aby vaše VPN byla spolehlivější.
Díky, už jsem to zjistil, posílám proxy skript přes DHCP možnosti a když ho odstraním, vše funguje. Něco jsem si předtím neuvědomil, když jsem zkoušel svého ASUS routera.