Takže se připojuji přes svou pracovní stanici k serveru OpenVPN. Všechno funguje bez problémů. Operační systém je Elementary OS s OpenVPN 2.4.4.
Teď z notebooku s Ubuntu 21.10 se nemohu přihlásit. Vždy dostanu hlášku “Client authentication failed: Authentication failed.”
Nezáleží na tom, jestli zkouším klienta OpenVPN verze 2.x nebo OpenVPN3. Předem se ptáte: Ano, uživatelské jméno a heslo jsou správné.
Také: Nastartování stroje s novými distribucemi na USB (Ubuntu, Manjaro, Arch) má stejný problém. Žádný systém se nedokáže připojit k serveru OpenVPN kromě pracovní stanice, kterou používám již roky.
Pokoušel jsem se to řešit s adminy firmy, ale výsledek byl celý pracovní den ztracený na hýření práce. V tuto chvíli nemám důvěru a nevím, co zkusit.
EDIT:
Konfigurace openvpn je stažena ze systému firmy. Nebyly provedeny žádné ruční změny v konfiguračním souboru.
Vaši VPN administrátoři by měli zkontrolovat logy, aby zjistili, proč selhává autorizace. Neexistují žádné jiné možnosti. Když klient hlásí “auth failed”, skutečně to znamená, že server poslal odpověď (doslova) AUTH_FAILED. Tuto chybu uvidíte, pokud nastavíte --verb 4 v OpenVPN 2.x nebo --log-level 6 v OpenVPN 3 Linux.
Nikdy nemůžeme udělat víc. Jelikož jste zkoušeli různé distribuce, různé verze OpenVPN, všechny končí stejnou chybou AUTH_FAILED - chyba je na straně serveru.
Na pracovní stanici, kde spojení funguje, jsem pouze importoval konfigurační soubor do správce sítě gnome. Stejný postup na notebooku s různými distribucemi nefunguje.
Nemyslím si to, zatímco spojení funguje na jednom stroji a na jiných ne.
Server běží na OpenVPN 2.5.x
Fungující klient používá OpenVPN 2.4.x
Nefungující klienti: zkoušel jsem s OpenVPN 2.5.x i OpenVPN3, bez úspěchu. Jak bylo zmíněno, dokonce i nově nainstalovaná linuxová distribuce na USB nevíc se nepřipojí.