Po aktualizaci Fortclient VPN zmizela ikona ze systémové lišty a přístroj se zasekl ve stavu připojování.
Edit: Vyřešeno instalací Visual C++ Redistributable for Visual Studio
Po aktualizaci Fortclient VPN zmizela ikona ze systémové lišty a přístroj se zasekl ve stavu připojování.
Edit: Vyřešeno instalací Visual C++ Redistributable for Visual Studio
Vyřešeno: Instalujte Visual C++ Redistributable for Visual Studio
No tak. Zkusili jsme 7.4 bez úspěchu. Asi je to ono…
Díky
Mám ten samý problém, když se snažím upgradovat z FortiClient 6.4.9 na 7.2.4 na některém počítači. Měli jste odkaz, který to vysvětluje?
Mohu potvrdit, že tento problém je stále přítomen ve verzích FortiClient 7.4.1 a 7.4.2.
A pokud není nainstalován Visual C++ Redistributable, VPN s SSO nebude fungovat.
Toto se nám stalo také na některých počítačích, potvrzením bylo, že instalace Visual C++ pomohla. Nyní se zdá, že na jednom počítači, když je nainstalován a běží FortiClient 7.4.2, že jsme upgradovali z verze 7.2.7, nemůžeme otevřít PowerShell bez této chyby:
Jak jste zjistili, že je třeba to nainstalovat?
Na kterou specifickou verzi C++ redistributable jste nainstalovali? Existuje několik, které by mohly být vhodné…
https://learn.microsoft.com/en-us/cpp/windows/latest-supported-vc-redist?view=msvc-170
Jo, právě jsem narazil na tento problém dnes a díky vašemu komentáři mě to nasměrovalo na redistributable. Díky!
Na fóru Fortnet.
Zkoušel jsem spustit ručně “C:\Program Files\Fortinet\FortiClient\FortiTray.exe”
To vrátilo chybu “mfc140u.dll nenalezen”.
Z předchozích zkušeností jsem věděl, že tento DLL je součástí Visual C++ Redistributable.
Nainstaloval jsem jej a fungovalo to.
Nejnovější (Aktuální 14.40.33810.0)
Takže toto byl chybějící DLL na vašem PC?
Postupoval jsem podle stejného myšlení, ale neměl jsem čas hledat tento DLL a odpovídající balíček. Díky za ušetřený čas!