Používáte někdo PIA VPN s NAS Synology (nejnovější DSM), a pokud ano, jak nastavujete přesměrování portů na svém NAS?
Na mém stolním PC mám nainstalováno PIA, s povoleným přesměrováním portu v nastavení. Kliknu pravým tlačítkem na PIA na panelu úloh a zobrazí se mi přesměrovaný port - pak v qbittorrent zadám port v sekci „port používaný pro příchozí připojení“. Port se pravidelně mění, takže průběžně kontroluji port v PIA a když se změní, změním port i v qbittorrent.
Můj dotaz je, jak se toto provádí na NAS? Viděl jsem návody na nastavení PIA VPN na Synology DSM, stahování openvpn souboru od PIA a nastavování profilu s CA certifikátem a souborem .pem apod. Nicméně nebylo zmíněno nic o přesměrování portů. Jak aktivujete přesměrování portu, jako byste to udělali v desktopové aplikaci, a jak zjistíte, který port PIA přiřadilo v danou chvíli?
Na svém stolním PC jsem zjistil, že přesměrování portu výrazně zlepšilo možnosti připojení, a rád bych, aby mé NAS to zvládlo stejně.
Omlouvám se, jestli něco špatně chápu – svět NAS je mi velmi nový.
Děkuji za odpověď - z toho, co chápu, není možné nainstalovat klienta na NAS Synology, lze to udělat pouze přes openvpn. Takže vlastně mohu mít VPN zapnuté na něm, ale nemohu používat přesměrování portů? Víš, jestli je to stejné pro všechny VPN nebo existují jiné, které to umožňují?
Takže jsem ho ještě předtím nepoužíval, ale rád se naučím. Přečetl jsem si nějaké návody na instalaci qbittorrent přes Docker a myslím, že to zvládnu.
Právě čtu o ‘thrnz/docker-wireguard-pia’, je to ta věc, kterou potřebuji?
Uprava - právě jsem viděl toto video, které celou věc docela snadno vysvětluje. To se týká qbittorrent a PIA VPN – stačí zjistit, jak začlenit přesměrování portů. https://www.youtube.com/watch?v=ES5C2kfDQrM
Nedoporučuji to dělat na NAS. Levné levné klienty s x86 mohou být zakoupeny velmi levně z druhé ruky: levnější než kompletní nastavení Raspberry Pi 5.
Toto je omezení používání pouze VPN konfigurace, bez ohledu na poskytovatele VPN.
Na Synology s použitím docker pluginu s docker obrazem gluetun je to možné.
Mnoho NASů běží na odlišných systémech od standardního Linuxu, takže se může stát, že narazíte na problémy s tímto způsobem, v závislosti na tom, co s tím chcete dělat.