Přístup k internetu přes VPN síť

Mám router TP-Link Archer BE230. Nastavil jsem VPN připojení na něm a můj iPhone se připojí k VPN bez problémů, ale nemá přístup k internetu. Jak jej nakonfigurovat tak, aby například, když jsem v jiné zemi, VPN mi umožnila přístup k internetu, jako bych byl doma? Hlavně chci zajistit, že VPN poskytne internetový přístup — to je můj hlavní cíl s VPN.

Je třeba nakonfigurovat split tunelování.

Pokud chcete vypadat jako v jiné zemi, potřebujete VPN server třetí strany. Pokud chcete působit dojmem, že jste doma, když jste v zahraničí, měli byste hostovat vlastní VPN server doma. Jasně jste neuvedli, jaký typ VPN připojení používáte, na jaké VPN se vaše iPhone připojuje atd. Nemůžeme vám tak poskytnout další rady.

Můžete jednoduše spustit bezplatnou verzi Tailscale na stroji uvnitř vašeho domova a poté se s tímto zařízení připojit s pomocí mobilního klienta. Čisté, snadné a zdarma.

Chci směrovat veškerý internetový provoz z mého iPhone přes VPN.

Na svém routeru mám povolený L2TP VPN server. Můj notebook a iPhone se na tento VPN připojují bez problémů a mám přístup ke zdrojům místní sítě, ale nemohu procházet internet (webové stránky). Chtěl bych, aby veškerý provoz z mého notebooku a iPhone připojených přes VPN byl směrován přes můj router a také na internet. Příklad: jsem na dovolené v Číně, zapnu VPN na iPhonu a celý síťový provoz z iPhonu směruje přes router doma, a odtud mám přístup k internetu. Tím pádem například Netflix nebo moje banka vidí mě tak, jako bych byl doma, i přestože jsem v Číně nebo jiné zemi.

Zkuste toto: https://cybernews.com/what-is-vpn/how-to-fix-vpn-not-connecting-to-iphone/

No tohle by měl dělat router. Ale nejsem obeznámen s vaším routerem a po rychlém pohledu na stránku mám dojem, že VPN server / klient je jedna strana, tj. intranet má přístup k internetu přes třetí stranu VPN, a externí zařízení se může připojit k intranetu přes router VPN server, ale není zmíněno, jestli může fungovat jako pass-through, jak jste popsal. Doporučuji zkontrolovat oficiální dokumentaci, zda tato funkce je skutečně podporována vaším routerem a jak ji nakonfigurovat.

VPN funguje dobře, ale můj router se připojuje k VPN síti a k internetu. Na mém notebooku je to stejné, pouze místní síť funguje, internet ne.

Můžete sdílet tabulku směrování vašeho routeru?