Připojení OpenVPN jako proxy na Androidu

Ahoj všichni. Ví někdo, jestli je možné spustit OpenVPN na Androidu v režimu proxy a ne v režimu VPN? Bojím se toho problému “Android nemůže spustit dvě VPN současně”. Řešení s pracovním profilem funguje, ale připadá mi to tak těžké a nepohodlné, takže hledám jiné způsoby, jak toto obejít. Myslím, že proxy řetězec v SagerNet by mohl fungovat, ale nemohu spustit OpenVPN jako proxy, ne jako VPN. V SagerNet je však plugin WireGuard, tak jsem předpokládal, že něco podobného by mohlo existovat i pro OpenVPN?

Ahoj, neviděl jsem žádný nativní způsob, jak na Androidu spustit OpenVPN striktně jako proxy; je postaven tak, aby běžel jako VPN, a Android zřejmě vynucuje jedno VPN připojení najednou. Tvá pracovní workaround s pracovním profilem nebo hledání jiných řešení tunelování by mohly být nejlepší, pokud opravdu potřebuješ OpenVPN. Na okraj, pokud hledáš spolehlivé proxy služby, zkontroluj Oxylabs, nabízí nyní bezplatný seznam proxy.

Našel jsi nějaké řešení? Mám stejný problém.

Ahoj, zkoušel jsem to s řetězcem VPN (nebo „zneponásobeným“ VPN) na Android zařízení a narazil jsem na tento vlákno plus tvůj komentář na blogu NetGuard + personalDNSFilter + jakýkoli VPN.

Podařilo se mi to většinou s pracovním profilem a klientem/serverem Shadowsocks transparentního proxy mezi profily - můžeš směrovat VPN z jednoho profilu přes proxy a ven přes VPN v druhém profilu. Nicméně, toto selhává s určitými VPN protokoly kvůli nemožnosti průchodu UDP provozu přes proxy.

Podařilo se ti to dostat do fungujícího stavu? Rád bych slyšel jakýkoli nápad, který by mi umožnil spustit dva VPN (jeden uvnitř druhého) - nevadí mi root a byl bych velmi rád za řešení s pracovním profilem.

Ahoj. Ne, nenašel jsem řešení. Přesto jsem to realizoval jinak, ale pull request je stále otevřený Tor over VPN functionality by Pinkolik · Pull Request #1512 · schwabe/ics-openvpn · GitHub. Pokud není to, co chceš, používat Tor přes VPN, možná budeš chtít prozkoumat tento článek How to: Netguard, personalDNSFilter and any VPN app at the same time.

Právě jsem si všiml tvého komentáře na propojeném blogu, že jsi to dokázal na rootovaném zařízení s AFWall. Jakákoli rada by byla velmi vítána, protože to pro mě fungovalo!

Ahoj!
Ano, podařilo se mi to dosáhnout. Nejprve jsem nainstaloval AFWall, Orbot a OpenVPN. Poté v AFWall jsem nakonfiguroval všechny aplikace tak, aby šly přes VPN a Tor (to lze udělat zaškrtnutím). Orbot samotný by měl být pouze přes VPN, zatímco OpenVPN by neměl mít žádné zaškrtnutí. A to je vše.

Nicméně jsem se rozhodl od této konfigurace odstoupit, protože jsem četl, že rootované zařízení není považováno za bezpečné (alespoň podle vývojářů DivestOS).

Doufám, že to pomůže :slight_smile:

Skvělé, díky! Obecně mi to dává smysl, a zítra to vyzkouším - předpokládám, že Orbot je v osobním profilu a OpenVPN ve pracovním profilu, takže každý zabírá slot VPN?

A když říkáš zaškrtnutí, myslíš tím použití volby ‘VPN’ v Předvolbách → Pravidla/Konektivita a pak zaškrtnutí políček v této kolonce pro každou aplikaci?

Chápu taky o rootovaných zařízeních - můj dlouhodobý záměr je používat nezaměstnané zařízení, ale myslím, že toto je dobrý krok k mému pochopení.

Pamatuji si, že jsem to dokázal s jediným profilem, což byl můj počáteční cíl. Použil jsem OpenVPN jako VPN telefonu a Orbot jako SOCKS proxy. Omlouvám se, přesné kroky k reprodukci si nepamatuji.

A ano, máš pravdu ohledně zaškrtnutí.