Přepínání zpět na CalyxOS

Po měsíci v GrapheneOS jsem si uvědomil, že si více vážím síťových funkcí CalyxOS než bezpečnostního zesílení GOS. Není to jakoby CalyxOS nebyl bezpečný, je to bezpečný OS, ale sakra, jejich speciální omáčka je síťování.

Schopnost změnit telefon na hotspotový router a umožnit notebooku používat VPN z telefonu je prostě tak skvělé. A nejen to, ale schopnost obalit celé zařízení (všechny uživatelské profily) přes VPN hlavního profilu (nebo veškerý provoz přes Orbot) je prostě----tak----skvělé!

Speciální omáčka CalyxOS = Síťování.

Speciální omáčka GOS = Bezpečnostní zesílení.

Hodně to záleží na tom, co si více vážíte.

Fakt si přál bych, aby tyto dva projekty mohly spojit síly. Bezpečnostní zesílení GOS a síťové funkce CalyxOS v jednom ROM?? Sakra! To by bylo šťavnaté.

Měl jsem spoustu zábavy na GOS.

Už rok používám GrapheneOS a stále uvažuji o CalyxOS. Nemyslím si, že bych se dokázal vyrovnat MicroG, když jsem si zvykl na sandboxovaného Google Play.

Nakonec něco pozitivního o CalyxOS! Pokaždé, když někdo o něm mluví, je to vždy negativní. Pokaždé, když se na něj ptáte nebo o něm mluvíte, nevidíte žádné odpovědi na otázky nebo cokoli jiného, jen lidé říkají, že mají používat Graphene místo toho.

Upřímně vzato je to trochu těžké najít na něj věci z uživatelského pohledu, mám pocit, že vůči tomuto projektu panuje opravdová hostility a opravdu nechápu, odkud to pochází.

přepnout telefon na hotspot router a povolit notebooku používat VPN z telefonu.

Právě jsem to udělal. Čím přesně Calyx dělá, co GOS nedělá, se snažím pochopit.

Upřednostňuji CalyxOS, protože se mi líbí funkce dlouhého stisku tlačítka napájení pro rozsvícení flashlightu; stalo se to přirozeností. Bohužel, zde je problém, kdy hlavní vývojář GrapheneOS říká, že tato funkce není požadována.

Také moc nepoužívám mnoho aplikací, které vyžadují Google Play Services.

Hledal jsem nějaký důvod k vyzkoušení CalyxOS už nějakou dobu. Možná jsi mi ho dal!

Můžeš mi jen vysvětlit síťovou část? Nebo mě nasměrovat na nějakou dokumentaci?

Hotspot je funkce Androidu.
Takže předpokládám, že když používáte hotspot na AOSP nebo GOS, provoz není přesměrován přes VPN telefonu, ale když to používáte na CalyxOS, je. Je to tak?

Stejně tak s pracovním profilem a všemi uživateli? Když používáte AOSP nebo GOS, každý profil/uživatel používá své vlastní VPN, zatímco s CalyxOS je jedna VPN/spojení sdíleno. Je to tak?