Pracoviště filtruje obsah, zatímco používám NordVPN. Dříve jsem se k blokovaným stránkám dostal přes VPN, ale teď jsou blokované. Jak je to možné?
Může jít o DNS únik. Měl jsem ten problém. Můj provoz šel přes Nord, ale mé DNS požadavky šly jak na Nord, tak na místní DNS. Zdá se, že místní DNS odpověděl rychleji, takže mě přesměroval.
Zkontrolujte na https://www.dnsleaktest.com/
Proveďte rozšířený test.
Nainstalovali vám na zařízení nějaký program? Může jít o lokální blokování.
Je to stejné i u mě v práci. Také blokují stránku Nordvpn.com. Vyzkoušejte použití konfigurace OpenVPN nebo možná zakódované servery.
Zkuste vypnout a zapnout CyberSec.
Vaše firma může používat nástroje, které jsou tiše nainstalované na počítačích, aby zajistily, že filtrování zůstává aktivní. Používáme je s řadou našich zákazníků. Tyto nástroje často nastavují místní DNS server na počítači a zachytávají veškerý DNS provoz. Testoval jsem a zjistil, že tyto nástroje obcházejí NordVPN pro DNS dotazy. Prohlížecí provoz stále šel přes VPN, ale DNS byl proxies přes tento nástroj.
Nord nedávno měl nějaké problémy s funkcionalitou CyberSec. Zkuste dočasně vypnout tuto funkci, jestli to pomůže.
Vyzkoušeli jste zakódované servery? Mohlo by to být stojí za to zkusit…
Ta stránka je blokovaná, když jsem za VPN. Když VPN vypnu, mám přístup.
Divné
Žádná šance. Používám osobní telefon.
Zkoušel jsem použít OpenVPN. Bez úspěchu. Zajímavé je, že to není veškerý provoz. Mohu přistupovat ke “neblokovaným” stránkám přes VPN.
Prohlížím na svém telefonu.
Ano. Zkoušel jsem to a žádná změna.
Je to možnost z aplikace Nord VPN?
Teď je to opravdu divné. Existují způsoby, jak zkontrolovat, jaký DNS server je nakonfigurován, když je VPN zapnutá nebo vypnutá, ale záleží na vašem nastavení.
Možná se obraťte na zákaznickou podporu NordVPN.
To je bohužel běžné. Setkal jsem se s tím častěji u PIA, ale stále se to občas stává i u Nord. Přepnutí na jiný server vždy pomohlo. V ojedinělých případech je třeba změnit zemi.
Používáte mobilní signál nebo WiFi?
Ano, tyto nástroje jsou specifické pro PC. Jsou nainstalované na počítači.
Ano, jděte do mobilní aplikace, přejděte do nastavení, vyberte “připojit k” a zvolte “Obfuscated”. Od té doby všechna dostupná místa na mapě jsou pouze zakódované servery. Toto bylo především navrženo pro použití s ISP, které omezují P2P provoz, ale může vám to pomoci, pokud vaše práce blokuje VPN (což je šílené, ale někteří ano). Mějte na paměti, že bude méně dostupných zemí.
Používám jen iPhone. Nemám žádná speciální nastavení DNS, o kterých vím.
NordVPN mi nepomohlo…
Nemohu uvěřit, že stránka věnovaná testování DNS úniků by blokovala přístup přes VPN.