Dali mi špatný desktopový počítač na práci, protože nemůžeme používat své vlastní osobní počítače.
Zkoušel jsem použít vestavěné Připojení ke vzdálené ploše ve Windows, abych se dostal na svůj domácí počítač, ale ten ho nemohl najít.
Je to jako bych zapnul pracovní PC, připojil se k VPN, pak se přihlásil a spustil Windows 10. Zkoušel jsem použít Připojení ke vzdálené ploše, ale nemůže najít IP adresu mého domácího PC na stejné Wi-Fi síti?
Protože jste připojeni přes VPN, je důvod, proč se nemůžete připojit ke svému domácímu PC přes RDP. VPN znamená Virtuální privátní síť, takže když jste připojeni přes VPN, efektivně se připojujete k síti vaší firmy, ne vaší domácí síti.
Zkoušeli jste naopak, a to se připojit k pracovnímu PC pomocí RDP po přihlášení k VPN? Cisco AnyConnect vám nedovolí VPN přes RDP, ale VPN zůstane připojena, když to uděláte lokálně - pokud chcete, aby byl PC úplně bez monitoru, můžete použít VNC klienta pro vzdálené připojení, ale vypadat jako lokální, spustit VPN a pak použít RDP, který nabízí lepší zážitek na vzdálené ploše než VNC.
Chtěl bych, aby můj osobní PC byl zapnutý, ale neměl by připojenou klávesnici, myš nebo obrazovku, a mohl bych se na něj připojit z pracovního PC.
Nechci například prohlížet Reddit z pracovního PC, ale napadl mě nápad, že bych se mohl na osobní PC připojit vzdáleně a dělat to odtud.
Pracovní počítač je pravděpodobně nakonfigurován tak, aby všechny data přesměrovával přes VPN, aby zabránil přístupu jakýchkoli zařízení ve vaší síti (například viru na vašem osobním počítači nebo kompromitovanému IoT zařízení). Je také možné, že počítač má nějaký monitorovací software, který by mohl zachytit, co děláte v relaci RDP.
Existuje však jiné řešení. Nejlepší je pravděpodobně pořídit si KVM přepínač, který vám umožní sdílet klávesnici, myš a monitor mezi dvěma stanicemi, přepínat stiskem tlačítka.
Jistě. Musíte nakonfigurovat přesměrování IP/portů (nebo dát PC do DMZ) a vystavit jej internetu. Ale opravdu to chcete, abyste měli možnost vzdáleně přistupovat ke svému PC doma? Pokud jste tak zoufalí, uvědomte si důsledky vystavení zařízení na veřejný internet. Nápověda: hackeři.
u/Negative-Page-2341 má bod - máte Windows 10 Home jako OS? Pokud ano, i když nakonfigurujete přesměrování portů, nebudete schopni používat RDP k přístupu ke svému PC.
Dobře, to je dobré - bohužel nemám úplné podrobnosti o tom, jak na vašem routeru nakonfigurovat port forwarding - zkuste hledat online; určitě to někdo již udělal.