Obchoduji s kryptoměnami už přibližně měsíc a každý den se učím nové hodnotné lekce. Dnes vznikla diskuse s přáteli ohledně VPN a jestli je používat nebo ne. Existuje několik důvodů, proč byste mohli potřebovat VPN podle mého názoru:
-
Bezpečnost. Používání VPN vám poskytuje ochranu proti sledování a vaší IP adrese.
-
Přístup k webovým stránkám mimo vaši zemi. Nežiji na místě s omezeným internetem, takže jsem nikdy necítil potřebu tohoto.
-
Anonymita. Tento bod je diskutabilní a na ten bych se chtěl nejvíce zaměřit. Mnoho výměn má systém KYC. Jako Kanaďan je můj vstup do kryptoměn s KYC, protože je legální obchodovat s kryptoměnami zde. Nicméně stále čtu o VPN a jak vás udrží v anonymitě. Moje otázka je, jak lze vložit peníze do kryptoměn bez toho, aniž byste to dělali přes e-převod nebo přímo přes banku? To je podle mého názoru zcela ilegální, tak proč riskovat, že vás chytí?
Nakonec tedy hodlám zkoumat placenou VPN službu, abych ochránil svou IP a zvýšil bezpečnost při obchodování s kryptoměnami. Měl bych použít stejnou VPN i na svém mobilním zařízení pro ochranu? Ovlivní to moji schopnost používat legální aplikaci pro nákup kryptoměn?