Používáte VPN při obchodování s kryptoměnami? Proč ano nebo ne?

Obchoduji s kryptoměnami už přibližně měsíc a každý den se učím nové hodnotné lekce. Dnes vznikla diskuse s přáteli ohledně VPN a jestli je používat nebo ne. Existuje několik důvodů, proč byste mohli potřebovat VPN podle mého názoru:

1. Bezpečnost. Používání VPN vám poskytuje ochranu proti sledování a vaší IP adrese.

2. Přístup k webovým stránkám mimo vaši zemi. Nežiji na místě s omezeným internetem, takže jsem nikdy necítil potřebu tohoto.

3. Anonymita. Tento bod je diskutabilní a na ten bych se chtěl nejvíce zaměřit. Mnoho výměn má systém KYC. Jako Kanaďan je můj vstup do kryptoměn s KYC, protože je legální obchodovat s kryptoměnami zde. Nicméně stále čtu o VPN a jak vás udrží v anonymitě. Moje otázka je, jak lze vložit peníze do kryptoměn bez toho, aniž byste to dělali přes e-převod nebo přímo přes banku? To je podle mého názoru zcela ilegální, tak proč riskovat, že vás chytí?

Nakonec tedy hodlám zkoumat placenou VPN službu, abych ochránil svou IP a zvýšil bezpečnost při obchodování s kryptoměnami. Měl bych použít stejnou VPN i na svém mobilním zařízení pro ochranu? Ovlivní to moji schopnost používat legální aplikaci pro nákup kryptoměn?

Pokud vás někdo opravdu chce dostat nebo vaše peníze, VPN vám nepomůže nikam.

To pravděpodobně neublíží. Obzvláště pro bod 1.

VPN poskytují bonusovou vrstvu ochrany, ale nemohou vám poskytnout úplnou bezpečnost nebo 100% ochranu. Můžete být hacknuti a ztratit své kryptoměny i s prémiovou VPN, pokud si to někdo přeje. Pokud používáte oficiální stránky a ne nějaké podezřelé třetí strany, pravděpodobně jste v bezpečí i bez VPN.
Hodně štěstí.

Ne, nejsem. Nebojím se ztratit svých 10 dolarů.

Používám VPN a správce hesel minimálně, a TOR, když mám možnost. To jsou moje obvyklé bezpečnostní opatření a nejsou omezená pouze na kryptoměny.

A co když mi počítač spláchne loď na Kajmanech? S mými klíči? Jak by to mohli dostat?