Používají streameři VPN? Je to normální?

Snažím se přesvědčit tohoto člověka, který byl doxxed, aby používal VPN.

VPNy jsou poměrně zbytečné, pokud streamujete na Twitchi, pokud je používáte pouze k zpomalení datového toku vašeho streamu přes VPN.

Pokud jste byli doxxed, bylo to proto, že jste uvolnili vlastní informace natolik, že určená osoba vás mohla sledovat.

Chci to trochu objasnit: Používání VPN při streamování je užitečné pouze tehdy, když vaše streamování zahrnuje IP adresy, například při manipulaci s podvodníky. Pokud hrajete hru na streamu a vaše IP je vystavena, nejhorší co se může stát, je že někdo získá hrubé umístění, odkud IP pochází, což nebude vaše bydliště. Takže, ano, to by mohlo někomu poskytnout dost informací o vaší přibližné poloze, ale to je vše.

Ne, to by způsobilo, že se stream zpozdí a bude mít zpoždění.

Twitch nefunguje dobře s VPN. Vyzkoušel jsem to.

Můžete použít split tunnel a udržet svůj stream mimo VPN, zatímco ostatní věci běží přes VPN.

Se vším tím kolem Call of Duty a lidmi, co dostávají ban a jejich IP jsou hacknuté, o tom přemýšlím. Ne ani pro konkurenční výhodu, spíš na ochranu.

No, 99% těch pohybových králů a videí zabití, které vidíte na sociálních sítích, jsou boty, takže co myslíte?

Celkem jistě, čínští streameři musí používat VPN.

Došlo ke swattingu streamerů kvůli IP.

IP je jen součástí hádanky, můj dobrý člověče. Samotná IP vás nedostane do domu.

Ne, to ne. IP vám nedá adresu domova někoho jiného. Museli ji odhalit jiným způsobem.

Pokud jste streamer, který vlastní svůj domov, je doxxing/swattování tak trochu snadné, zvlášť když máte IP.

Jako streamer jsem tento riziko přijal. A pokud plánujete streamovat, měli byste to udělat také.

Pokud nepracujete v telekomunikacích, nikdo vám nezjistí adresu vašeho domu přes IP. Nemluvíme o technickém helpdesku. Přísně vzato je třeba, aby byl k získání adresy použit příslušný soudní příkaz, ale někdo uvnitř by to mohl zjistit.

Většina případů swattování, které jsem slyšel, je od někoho, kdo si omylem unikl své osobní informace.