Použití VPN pro jazykové vzdělávání

Jsem rodilý mluvčí angličtiny, který se učí španělsky, německy a italsky. Dosáhl jsem pokročilé úrovně ve všech třech a přemýšlím, jak co nejvíce využít VPN k odemykání nových materiálů a otevření dalších příležitostí k učení.

Používám ExpressVPN a umožňuje mi to přístup k většímu obsahu na Netflixu a Amazon Prime v cílových jazycích. Zatím to fungovalo velmi dobře. Neměl jsem žádné problémy.

Díky této metodě jsem mohl sledovat spoustu pořadů ve francouzštině a italštině, které nejsou dostupné, když nejsem připojený přes VPN. Myslím, že to stojí za to, zvláště pokud jste středně pokročilý nebo pokročilý učenec ve svém cílovém jazyce.

Nord VPN mi bylo zablokováno na první den, co jsem ho zkoušel použít!

VPN můžete použít k odblokování více obsahu z daného regionu, jako jsou zprávy, diskusní pořady a podobně. Také nebudete mít možnost aktivovat anglické titulky, takže v podstatě “vynutíte” své mozku, aby pochopilo.

Pokud nemáte omezený přístup ke konkrétním stránkám, které opravdu chcete používat, nevidím důvod, proč byste potřebovali VPN.

Co se týče němčiny, ARD.de vysílací stanice zrušila geoblokování loni, takže by mělo být dostupné odkudkoliv. Spousta obsahu na úrovni rodilého mluvčího (děti i dospělí) a mnoho programů má vestavěné titulky.

Naštěstí existuje tolik dalších VPN!

Pro mě nemohu nic sledovat na Rai Play, protože je georestrikované pouze na Itálii.

S VPN sleduji RAIplay, funguje to dobře. Ještě jsem nezkoušel italský Netflix, ale slyšel jsem, že Netflix se snaží blokovat VPN, takže byste mohli chtít najít VPN s bezplatnou zkušební verzí, pokud je to pro vás důležité.

Rozumím, to je přesně věc, na kterou jsem měl na mysli, online televizní kanály, nějaké filmy na Netflixu… Ale nemohu si vzpomenout na mnoho dalších věcí, pro které byste mohli VPN využít, omlouvám se.