Použití Tailscale jako VLAN pro P2P online hraní a setkávání se s problémy

Jak je uvedeno v názvu, snažil jsem se udělat z Tailscale náhradu za Radmin pro mou komunitu bojových her, které používají P2P připojení, a narazil jsem na několik problémů, uvedených níže:

- Neumožňuje připojení, dokud nejsou třetí Tailscale exes povoleny pravidlem odchozího provozu ve firewallu
- Nepřipojuje zařízení, i když jsou oba jako exit uzly a zobrazují se jako připojené na dashboardu (nevyřešeno)

Pro druhý scénář se to stalo dvakrát na dvou různých strojích. Oba se zobrazily jako exit uzly a měly povolený Tailscale ve firewallu, ale nemohu se k nim připojit. Druhý stroj byl používán v počítačové kavárně, takže nevím, jestli to něco ovlivňuje. Zkoušel jsem pingnout druhý stroj pomocí tailscale ping a tailscale ping -tsmp a žádný z nich nevrátil ping.

Pro kontext, hra je Melty Blood Actress Again Current Code Community verze, která používá program s názvem cccaster k připojení hráčů P2P, kdy jeden hostí a potom dává své IP druhému hráči. V naší oblasti je problém s ISP, kteří přes CGNAT umisťují hráče za brány, což znemožňuje připojení bez nějaké tunelovací aplikace. Dříve jsme používali Radmin VPN, a pouze jsme nahradili IP od Radmin VPN a použili stejný port pro připojení ke hostovací relaci.

Stručně řečeno, chci funkčně používat Tailscale stejně jako Radmin, ale narazil jsem na výše uvedené problémy, které se nevyskytují při pokusu připojit se ke stejným hráčům s Radmin.

Také nemám žádné předchozí zkušenosti s networkingem, takže je to pro mě spíše tápání v temnotě a zkoušení toho, co funguje.

Toto je pro mě a mou komunitu velmi důležitý projekt, takže pokud má někdo předchozí zkušenosti s tímto, ocenil bych jakoukoli pomoc, protože jsem celkem nevědomý ohledně takových věcí.

Zkontrolujte firewall

Otázka firewallu je trochu neobvyklá. Je rozdíl, když je firewall na všech strojích vypnutý?

Mohl byste aktualizovat svůj příspěvek s více informacemi?

• Topologie vaší sítě a strojů?

• Důvod pro běh exit uzlů?

• Kolik účtů Tailscale se používá k připojení zařízení? Pokud více než jeden, jak jsou zařízení sdílená?

• Jak vypadají vaše ACL?

s jednou osobou, která hostí, a pak dává svou IP druhému hráči.

Jakou IP adresu dáváte druhému hráči k připojení?

Děkuji za podrobné odpovědi, pokusím se poskytnout co nejvíce informací, které mám:
- Nemám ponětí, co znamená topology sítě, takže na první otázku asi nemohu odpovědět
- Spouštím exit uzly na všech strojích, protože hlavní metodou vyhledávání zápasů v naší hře je zveřejňování IP v Discordu, takže každý hráč musí mít možnost hostit i se připojit ke hrám.
- Používám jeden účet Tailscale pro všechna zařízení, protože nevím o jiném způsobu, jak přidat zařízení do sítě
- Nic jsem neměnil na ACL, používám je v základním nastavení z nového účtu.

Další zvláštní problém, na který narazuji, je, že se mohu připojit ke klientovi mé hry k jinému hostiteli pouze pokud je účet použitý Gmailem, Outlook a Github nefungují, a nezkoušel jsem ostatní způsoby přihlášení.

Pro kontext, hra je Melty Blood Actress Again Current Code Community verze, která používá program s názvem cccaster k připojení hráčů P2P, kdy jeden hostí a potom dává své IP druhému hráči. V naší oblasti je problém s ISP, kteří přes CGNAT umisťují hráče za brány, což znemožňuje připojení bez nějaké tunelovací aplikace. Dříve jsme používali Radmin VPN, a jen jsme nahradili IP a port Radmin VPN pro připojení ke hostovi.

Stručně řečeno, chci funkčně používat Tailscale stejně jako Radmin, ale narazil jsem na výše uvedené problémy, které se nevyskytují při pokusu připojit se ke stejným hráčům s Radmin.

Také nemám žádné předchozí zkušenosti s networkingem, takže je to pro mě spíše tápání v temnotě a zkoušení různých věcí.

IP adresa poskytnutá Tailscale (nebo Radmin)

A mají všichni hráči nainstalovaný Tailscale na své síti?

Ano, všichni hráči musí mít nainstalovaný Tailscale a být přihlášeni ke stejnému účtu, pokud jsem to správně pochopil.