Jak je uvedeno v názvu, snažil jsem se udělat z Tailscale náhradu za Radmin pro mou komunitu bojových her, které používají P2P připojení, a narazil jsem na několik problémů, uvedených níže:
- Neumožňuje připojení, dokud nejsou třetí Tailscale exes povoleny pravidlem odchozího provozu ve firewallu
- Nepřipojuje zařízení, i když jsou oba jako exit uzly a zobrazují se jako připojené na dashboardu (nevyřešeno)
Pro druhý scénář se to stalo dvakrát na dvou různých strojích. Oba se zobrazily jako exit uzly a měly povolený Tailscale ve firewallu, ale nemohu se k nim připojit. Druhý stroj byl používán v počítačové kavárně, takže nevím, jestli to něco ovlivňuje. Zkoušel jsem pingnout druhý stroj pomocí tailscale ping a tailscale ping -tsmp a žádný z nich nevrátil ping.
Pro kontext, hra je Melty Blood Actress Again Current Code Community verze, která používá program s názvem cccaster k připojení hráčů P2P, kdy jeden hostí a potom dává své IP druhému hráči. V naší oblasti je problém s ISP, kteří přes CGNAT umisťují hráče za brány, což znemožňuje připojení bez nějaké tunelovací aplikace. Dříve jsme používali Radmin VPN, a pouze jsme nahradili IP od Radmin VPN a použili stejný port pro připojení ke hostovací relaci.
Stručně řečeno, chci funkčně používat Tailscale stejně jako Radmin, ale narazil jsem na výše uvedené problémy, které se nevyskytují při pokusu připojit se ke stejným hráčům s Radmin.
Také nemám žádné předchozí zkušenosti s networkingem, takže je to pro mě spíše tápání v temnotě a zkoušení toho, co funguje.
Toto je pro mě a mou komunitu velmi důležitý projekt, takže pokud má někdo předchozí zkušenosti s tímto, ocenil bych jakoukoli pomoc, protože jsem celkem nevědomý ohledně takových věcí.