Poslední změna UI pro vyhledávání je konkretní ztrátou funkčnosti

AKTUALIZACE
Tým Proton přidal do výsledků vyhledávání zatížení serveru. Teď když zadáte stát, dostanete číselný seznam serverů spolu s jejich procentuálním zatížením, které můžete procházet a vybírat. Z nějakého důvodu stále trvá několik pokusů, než se připojíte ke konkrétnímu serveru. Ale procento zatížení serveru pomáhá. Stačí zkopírovat ten, který chci, a stále ho přidávat do vyhledávacího pole, dokud se nepřipojí. Není to dokonalé, ale je to LEPŠÍ než hledat naslepo. Děkuji.
AKTUALIZACE

Plná transparentnost: Vyššuji hlas pro stížnosti na nedostatek Linuxové podpory od Proton ale VPN je na Ubuntu stabilní. Někdy je potřeba pár pokusů, než se spojíte se serverem ve vybraném státě, ale jinak je to v pohodě, dokonce skvělé. Často zapomenu, když jsem připojen k bezpečnému jádrovému serveru přes oceán, protože je tak rychlý.

VPN, správa emailových domén, záloha mobilních fotek, webový přístup k Drive (protože nemáme aplikaci), a množství úložiště téměř ospravedlňuje náklady na Visionary.

Ale tato nová funkcionalita vyhledávání je krok zpět v použitelnosti.

Dříve, když jsem hledal stát, výsledky vyhledávání byly v hlavním okně, které zobrazovalo zatížení každého serveru. To je nejdůležitější kritérium pro mě při výběru spojení.

Teď když hledáte, zobrazí se pouze jméno serverů ve výsledcích. Pokud hledám spojení se serverem s nejnižším zatížením, aktuální funkce mi opravdu nepomáhá a podkopává smysl vyhledávání. Ukáže mi pouze seznam serverů daného státu v číselném pořadí bez dalších informací, jako je skutečné zatížení těchto serverů.

To nevidím žádný smysl.

Na konci mě to nutí buď vybrat náhodný server nebo 1) scrollovat až dolů do US, 2) otevřít rozbalovací nabídku, 3) scrollovat do státu, který chci, 4) dále scrollovat, abych našel server v tomto státě s nejnižším zatížením, a 5) pokusit se připojit k tomuto serveru, protože někdy může trvat až čtyři pokusy, než se skutečně připojíte ke serveru s nízkým zatížením. Absolutní krok zpět, který nic nepřidává uživateli.

Důvod, proč musím nejprve vybrat konkrétní státy, je ten, že se nacházím mezi TX a GA, ale VPN mě někdy automaticky připojuje buď k IL nebo FL a někdy NY, což se zdá být dlouhá cesta pro směrování paketů. IL dává smysl, ale někdy je pomalejší než něco v jižních státech US, kromě FL. Je to prostě na nic. Doslova stále.

Nejvíce žádoucí výsledek:
Udržujte vše tak, jak je, ale když zadám zkratku státu do vyhledávacího pole, zobrazte skutečné zatížení těchto výsledných serverů na pravé straně názvu.

NEBO

Naplnit výsledky podle nejnižšího zatížení serveru místo číselného pořadí.

A u každého z těchto výsledků nechte výsledky vyhledávání otevřené, dokud nedojde k SKUTEČNÉMU úspěšnému připojení. Pokud se zavře při klepnutí na výběr, ale nepřipojí se to po asi 20 sekundách, musím celý proces opakovat.

PROSÍM, PROSÍM, PROSÍM VŠICHNI

Pro lásku ke všem, co je svaté/profánní/chaotické/jakékoliv, co si držíte blízko, prosím nezkažte věci, které již fungují V POHODĚ.

Děkujeme za zpětnou vazbu – předali jsme tento thread týmu, aby se na to mohli rovnou podívat a zlepšit zkušenost. Omlouváme se za frustraci a doufáme v rychlé zlepšení VPN na Ubuntu pro vás i ostatní.

Měl jsem to jasnější, ale je to právě ta FL série, která je stále slabá.

Souhlasím s tímto příspěvkem. Zkušenost s Linuxem je vždy byla frustrující. Nedávná aktualizace GUI pro vyhledávání/volbu serveru to ještě zhoršila.

Udělali jsme toto přeorganizování hlavně kvůli zlepšení spotřeby paměti, protože aplikace trvala 4-5 sekund na spuštění, zatímco nyní je téměř okamžitá. Ale ano, vaše zpětná vazba je naprosto validní a plánujeme toto také opravit/přidat, protože prvním krokem bylo minimalizovat zátěž RAM (původně spotřebovala okolo 350MB, nyní to je kolem 75MB) a zrychlit start.

Přidali zatížení nyní.

Je to o mnoho LEPŠÍ, teď když máme přehled o zatížení daného serveru. Děkuji.

Rád že jste dostal aktualizaci :smiley: