Chtěl bych vědět, jestli existuje způsob, jak se připojit k mému serveru přes OpenVPN a mít přístup k internetu, protože když zapnu VPN, což je pouze pro vzdálené připojení k serveru Truenas, který mám, nemohu nic hledat ani dělat ohledně internetu.
Asi jste si pečlivě nepročetl konfigurační soubor. Ujistěte se, že v něm nejsou redirect-gateway def1 nebo další route.
Zde nahrajte svůj konfigurační soubor, odstraňte citlivá data, pokud si nejste jistí.
Váš problém pravděpodobně spočívá v selhání nastavení IP forward. Zkontrolujte následující obsah:
- Příkazový řádek: cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
- - Vrácení: 1, pak je vaše nastavení ip_forward OK!
- - Vrácení: 0, pak vaše nastavení ip_forward selhalo, nemáte přístup na internet. Nejprve upravte “/etc/sysctl.conf”, odkomentujte nebo přidejte řádek “net.ipv4.ip_forward=1”. Dále použijte “sysctl -p” k okamžitému použití změny. Nakonec znovu zkontrolujte “cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward”, zda vrací 1.
- Zkontrolujte své pravidla firewallu NAT.
Pro firewall iptable by mělo být přidáno něco takového. Ujistěte se, že “etho” je název vašeho místního síťového adaptéru. Použijte příkaz ifconfig ke kontrole sítě.
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.168.0.0/16 -o eth0 -j MASQUERADE
mám nějaké konfigurace, které vynucují IP v mých nastaveních OpenVPN pro TrueNAS, odstranění toho by mohlo fungovat?? něco jako toto:
push “route 192.168.0.0 255.255.255.0”
push “redirect-gateway def1 bypass-dhcp”
push “dhcp-option DNS 8.8.8.8”
push “dhcp-option DNS 1.1.1.1”
Komentování redirect-gateway def1 vyřešilo můj problém! Děkuji!
push “redirect-gateway def1 bypass-dhcp”
Viz https://community.openvpn.net/openvpn/wiki/Openvpn24ManPage a proč by to mohlo narušit vaše spojení.