Pomalé rychlosti P2P

Jak je popsáno v titulku; při přenosu souborů přes P2P dosahuji pouze rychlosti kolem 1,3-2MB/s. Má někdo další podobné rychlosti? Pokud ne, chybí mi něco?

[Aktualizace] Skutečnou příčinou zpomalení je protokol µTP. Deaktivujte ho (v qBitTorrent je rozbalovací menu, které umožňuje povolit pouze TCP) a rychlosti se zvýší, aspoň u mě. Můžete ignorovat celý příběh níže :stuck_out_tongue:

PAMATUJTE, ŽE SKUTEČNÉ ŘEŠENÍ JE V HORNÍ ČÁSTI, DOLU JE NÁHRADNÍ ŘEŠENÍ A MŮJ POSTUP, JAK K NĚMU DOJÍT, IGNORUJTE TO JAKO ČÁST ŘEŠENÍ

Hledal jsem řešení… Po dlouhém hledání a vyzkoušení všech možných věcí jsem to vzdával a zkoušel podporu NordVPN.

tl;dr dole

Malá historie toho, co jsem zjistil… Když jsem se připojil k VPN (která je výchozí UDP), moje rychlosti stahování jsou v pořádku, prohlížení je perfektní… problém nastává, když začnu torrent.
Jakmile torrent vytvoří příliš mnoho připojení, pro mě to bylo při více než 10, se spojení zaseklo. Rychlost klesla na 1-2 MB/s (normálně je 15-20 MB/s).
Ale ne pouze torrent byl pomalý, všechno se stalo pomalým, jako by byl spojení omezeno. Pokud jsem použil torrent s méně než 10 připojeními, bylo to v pořádku a mohl jsem stahovat na maximální rychlost.

Pak jsem zjistil, že změna VPN na TCP místo UDP trochu problém vyřešila. Ale TCP je podstatně pomalejší než moje maximální rychlost, ale dosáhl jsem asi 7-8 MB/s (50 % mé maximální rychlosti) a žádné podivné poklesy.

Poté jsem testoval socks5 přes mé běžné spojení a fungovalo to skvěle. Dosáhl jsem maximálních rychlostí při torrentování. Problém je, že socks5 není šifrován a jakmile jsem aktivoval VPN, socks5 se používalo přes mé VPN připojení a způsobilo to stejný problém, tedy dosáhnout pouze 50 % rychlosti přes TCP nebo 1-2 MB/s přes UDP. A protože NordVPN neumožňuje rozhodnout, která aplikace použije jaké spojení, nebylo by to ideální.

Testoval jsem to s různými VPN a servery a všechno udělalo stejné. Chystal jsem se to vzdát, protože mi končila zkušební doba… ale nakonec jsem zkusil podporu NordVPN… v podstatě jako poslední možnost, protože obvykle dostanete standardní odpovědi, a jak se ukázalo, vím o celém systému víc než oni. Když začala podpora řešit problém s běžným příběhem, přišli s řešením. Není ideální, ale alespoň funguje a umožňuje mi používat VPN a dosahovat maximálních rychlostí torrentů.

A tady je tajemství…
Připojte se přes běžný UDP protokol k VPN, ale poté se připojte ke stejnému serveru s socks5 ve svém torrent klientovi. Musí to být stejný server, ke kterému je připojena vaše VPN, jinak to nepojede. Zkoušel jsem vše, ale nefunguje to. Je to trochu práce, manuálně to upravovat pokaždé, když se připojíte, ale našel jsem snadný způsob, když používáte NordVPN (možná to funguje i s jinými VPN, ale to nemohu otestovat).
Server, ke kterému se připojujete, je stejný jako IP adresa, kterou od něj dostanete. Pokud používáte dynamickou DNS (například no-ip), můžete ji použít jako adresu socks5.
Pohodlně má qBittorrent vestavěný správce dynamické DNS, když povolíte WebUI, takže pokaždé, když spustíte program, se sám aktualizuje podle serveru, ke kterému jste připojeni. Občas stačí pozastavit a znovu spustit torrent, ale funguje to skvěle.

Doufám, že to pomůže někomu, kdo má stejný problém jako já. Hodně štěstí!

tl;dr Připojte svůj klient torrentů přes socks5 ke stejnému serveru jako vaše VPN připojení, abyste využili maximální rychlosti přes UDP a používali VPN pro prohlížení. Pokud se připojíte k jinému serveru než k VPN, dosáhnete maximálních rychlostí jen když nejste připojeni k VPN.

Mám stejný problém. I když jsem ve zkušební verzi, ale nemyslím si, že to na tom bude záležet.
V nastavení jsem změnil z udp na tcp a rychlost se zdvojnásobila, ale stále je to jen 50 % toho, co by moje připojení mělo být.
Speedtest ukazuje, že mám plnou rychlost, když jsem na UDP (a asi 50 % když jsem na TCP), takže něco neakceptuje nastavení UDP během stahování torrentů.

UDP by měl být rychlejší, proto speedtest ukazuje vyšší rychlost, ale ne vysvětluje, proč je rychlost u torrentů jiná.

Jsem na zkušební verzi a mám stejný problém.

Jste úžasná osoba! Podle vašeho rady jsem se dostal z kolísání mezi 400KB-1,5MB/s na zhruba 7-8MB/s.

F-INNNNG skvělé!

Kdybych mohl, políbil bych vás.

Prošel jsem si stejný peklo jako vy, až na to, že jsem nikdy nepřišel na to, že je potřeba spojit socks5 se stejným proxy serverem, na který jsem byl právě připojen.

Teď, když jsem to udělal, jsem raketově rychlý ve všem.

Fought jsem s Nord několik dlouhých měsíců, snažil se získat zpět své peníze. Bojoval jsem dlouho po skončení zkušební doby a oni mi nevrátili peníze, protože jsem byl po zkušební době. Přihlásil jsem se na 3 roky, protože jsem dostal skvělou nabídku, takže jsem nebyl spokojený a myslel jsem si, že budu muset snášet pomalé rychlosti při P2P.

Ale teď jsem super spokojený.

Trochu otravné je to měnit socks5 server pokaždé (pokud se připojujete k jiné síti). Vždy ale připojím ke stejnému serveru (v Nord to jde nastavit jako preference v nastavení)

Děkuji moc.

Díky! To vyřešilo můj problém; rychlost se zvýšila z 50-75 KB na 1,5 MB/s, dlužím ti pivo.

Moc díky, měl jsem právě stejný problém a toto ho vyřešilo.

Jak povolit pouze TCP?

A jak to je s RYCHLOSTÍ UPLOADU přes SOCKS5?

Ahoj, vaše příspěvek byl automaticky odstraněn, protože váš účet nesplňuje naše požadavky na karmu. Účty musí mít minimálně 100 karma dohromady, aby mohly přispívat v této skupině. Tento pravidlo je myšleno ke zlepšení kvality zveřejněných příspěvků a snížení zneužívání troll účtů.

Jsem robot a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máte jakékoli otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory této skupiny (/message/compose/?to=/r/nordvpn).