Stáhl jsem si novou aplikaci, která vyžaduje mou polohu. Potřebuji tuto aplikaci do práce, ale nechci zapnout svou polohu.
Pokud změním IP adresu svého telefonu, zabrání to sledování mé polohy? Pokud ano, jak to udělat?
Stáhl jsem si novou aplikaci, která vyžaduje mou polohu. Potřebuji tuto aplikaci do práce, ale nechci zapnout svou polohu.
Pokud změním IP adresu svého telefonu, zabrání to sledování mé polohy? Pokud ano, jak to udělat?
Ne, polohu telefonů nezachytávají jen IP adresy (triangulace buněčných věží, GPS, okolní WiFi a Bluetooth SSID, gyroskopické senzory atd.)
Pokud aplikace žádá o oprávnění ke sledování polohy, bude používat GPS k zjištění vaší přesné polohy.
Pokud se bojíte, že vás tato aplikace bude sledovat, můžete spoofovat svou GPS polohu na libovolné místo. To lze například s aplikací Fake Traveler
S vaší IP adresou mohou měli odhadnout, kde se nacházíte (pravděpodobně jaké město nebo čtvrť nebo pokud jste doma, pokud znají vaši ISP IP adresu). Můžete změnit IP adresu s VPN. Doporučuji vám ProtonVPN, mají dobrou a soukromou bezplatnou verzi.
Dostal jsem nabídku na práci, při pohovoru jsem se dozvěděl, že je podmínkou, aby zaměstnavatel věděl mé umístění po celou dobu pracovní doby.
Nabídku jsem odmítl.
Takto je možné je zastavit v sledování vaší polohy.
Co bys dělal, kdybys neměl chytrý telefon s GPS?
Na mobilním telefonu jsou služby lokalizace založené na více zdrojích, včetně GPS, IP adresy, okolních WiFi sítí, buněčných věží. Tyto informace poskytuje operační systém (od výrobců telefonů, Apple a Google), jednoduše změna IP pravděpodobně nic nezmění, protože lidé chtějí používat mapy při připojení přes VPN.
Ale otázka je, jaká aplikace vyžaduje vaši polohu?
Podle pravidel Play Store a App Store by žádná aplikace neměla přestat fungovat, pokud odmítnete oprávnění ke sledování polohy, je to jasně zakázáno politikou.
Mohou vás sledovat přes IMEI, MAC adresu, IP adresu…
Ne, jediná možnost je graphene OS a žádná SIM karta
Pokud práce vyžaduje znalost vaší polohy, jak bude vaše krycí historka fungovat, pokud vás uvidí v jiném státě nebo zemi?
Na vaši otázku odpovím, záleží na tom, jak je aplikace napsána. Myslím, že změna IP vám nepomůže.
Ne, protože když zapnete svou polohu, je sledována přes GPS souřadnice. Pokud můžete udržet polohu vypnutou a změnit IP, budete v pořádku.
Aplikace nemůže použít triangulaci věží k určení vaší polohy. A pochybuji, že samotné gyroskopické senzory by mohly určit pozici osoby. Bylo by to dost nepřesné.