Pokud NordLynx zrychluje věci, proč není nastavena jako výchozí VPN protokol místo "Automaticky (doporučeno)"?

Všimla jsem si, že od doby, kdy mám NordVPN, se načítání webových stránek zpomalilo. Tak jsem hledala online řešení či opravu, a právě když jsem četla o NordLynx, ukázalo mi, jak přepnout VPN protokol z Automatického (doporučeného) na NordLynx. Toto jsem právě udělala, takže nemohu zatím říct, jestli je to lepší nebo horší, ale pokud by používání NordLynx mělo spojit VPN rychleji, zlepšit vaše připojení a uchovávat vaše data a online aktivitu v soukromí, proč je výchozí nastavení na NordVPN právě na “Automaticky (doporučeno)”, a ne na NordLynx?

Doporučené zahrnuje NordLynx a není z něj vyloučené, takže si myslím, že trochu chybíte pointu. Rychlejší neznamená nutně stabilnější a myslím, že to je měřítko, podle kterého se doporučený protokol vybírá.

Alespoň na Androidu se automaticky připojuje pomocí NordLynx, jak vidím - aktuální připojení protokolu můžete vidět v rozevíracím menu na hlavním displeji.

Můžu sledovat TV z Chile, pokud používám toto VPN?

Záleží na tom, proč VPN používáte. Já hlavně streamuji, UDP mi nejvíc vyhovuje.

Uživatel PC zde. Za posledních 6 nebo 7 týdnů mám mnohem více selhání spojení VPN pomocí NordLynx. Dříve to bylo bezchybné, teď je to opravdu dost problémové.

Možná je to lepší jen za určitých okolností. Automatické může umožnit výběr něčeho jiného, co může být vhodnější.

Přesně tak, jak říkal jiný komentátor - podle mého názoru znamená automatické, že si vybere openvpn nebo nordlynx podle určitých faktorů. Doporučené samo o sobě není protokol, takže při skutečném připojení stále používá buď NordLynx nebo OpenVPN (a v mém případě se zdá, že vždy NordLynx)