Používám své jpy přes Wise k přidání kreditu přes PayPal na svůj Coinbase účet na nákup levných kryptoměn.
Proč zajišťujete ETF?
Zajištění je kupování ETF jako takového.
Jen DCA do S&P 500 jako ostatní.
Konverze na memecoiny na blockchainu Solana.
Vložil jsem 50 % svých úspor pouze do akcií FAANG (ano, je to velmi riskantní) na běžném zdaněném účtu na začátku tohoto roku a výnosy jsou relativně skvělé, přál bych si, abych to udělal dříve.
Mám přes 25 % v hotovosti k použití podle potřeby, zejména pokud změny kurzu přinesou příležitost. Jako Američan jsem omezen ve svých investicích, proto si držím hodně hotovosti na možnosti a potřeby. Zbytek je 80 % akcií, 20 % dluhopisů, 50/50 USA/Rest světa, s 25 % v SCV.
Dělám to samé jako ty, jen mám v bankovním účtu jen 1 rok výdajů.
Zbytek investuji do S&P, mezinárodních a indických akcií (narodil jsem se v Indii).
Otázka pro americké daňové poplatníky, jsou v USA nějaké ETF pokryté v JPY? Vím, že jsou v Japonsku, ale jsou to PFIC? Prosím, dejte mi vědět. Díky.
Nemovitost v Tokiu, později mi poděkujte.
všechno v amerických akciích a BTC.
$mo a $bti, když to bylo za 83 jenů za dolar a s tím 157 jenů za dolar, to je stejné. Moje investice téměř nahradily plný pracovní úvazek manželky v jedno z hlavních japonských technologických firem. Jen si užívám dobré sushi, yakiniku a místní pivo o víkendech. Chystáme se na cestu do zahraničí, až získáme slušný směnný kurz.
DCA do SP500 (1655) - kurz právě teď je hrozný, ale plánuji každý měsíc vložit více peněz na dalších 10+ let. Držím také nějaké japonské akcie a REIT, které při zpevnění kurzu jenu přesunou do SP500 – může to trvat několik let. Našel jsem nějaké staré úspory v GBP, využívám svůj účet HSBC UK, který mám a mám tam spořící účet s výnosem 4 %, což je pěkné (to se počítá do nouzové rezervy).
Velmi jednoduše… DCA do japonských exportních firem, děkuji později ![]()
Za poslední 2 roky jsem převedl spoustu USD na JPY, abych využil tohoto kurzu. Použil jsem je na koupi pozemku, velké zálohy na dům, koupi vozidel. Kromě toho jen měsíční výdaje a NISA pro děti a manželku.
Po veškerých daňových investicích do zlata (1328).