Alespoň jeho specifikace jsou lepší než mé začátečnické Exynos 850, zkoušel jsem to hrát na Windows, ale nezvládl jsem ověření (zkoušel jsem to opravit pomocí firewallu, DNS atd. podle návodů od hoyo, ale neuspěl jsem), takže tady to je
Jaký je výkon ve srovnání s launcherem pro určitým anime hru?
Super! Můžeš zveřejnit, co jsi musel nakonfigurovat po nastavení waydroidu? Zkusím to na svém Fedora systému. Momentálně mám Genshin přes AALauncher, ale PC verze je na můj notebook příliš těžká.
Ano, řetězec platformy v levém dolním rohu naznačuje, že je to verze Android.
Nemohu říct, protože jsem se nedostal přes ověření na verzi pro Windows.
Ale v porovnání s mým telefonem (Entry level Exynos cpu Galaxy A12N a tento laptop), myslím si, že je to o 10 % lepší… problém je však s audiem, je strašně nízké, zkoušel jsem jít do ovládání hlasitosti a zesílit na 150 %, je tam zvuk, ale stále je velmi malý, později to nastavím v konfiguraci waydroidu.
Tahle věc je, tohle je taky těžké, protože Celeron.
Výkon, který získávám, je pouze trochu lepší než na mém telefonu.
Ačkoli bych si opravdu přál, abych vám mohl říct, co dělat, ale to, co aktuálně používám, ARM translator se necítí skvěle, verze Windows Subsystem for Android jsem zkoušel instalovat pro lepší výkon, ale selhalo to, protože jiný skript ze GitHubu nefungoval a bylo tam příliš mnoho chyb, jako mrtvé mouchy.
No, pokud byste mohli počkat, než přijdu na to, jak vložit nejnovější libhoudini WSA soubor do Waydroidu pro zlepšení, budu rád. Pokud chcete jet na rychlý režim, zde je repo, které jsem použil:
(Je zde již libhoudini WSA, ale je trochu zastaralé, mám nejnovější insider verzi, kterou nemohu nainstalovat do Waydroidu kvůli rozbitému extraktoru)
Nejprve stáhněte VANILLA waydroid, později stáhněte OpenGApps.
Druhým krokem, zatímco stahujete Vanilla Waydroid, stáhněte Taptap aplikaci z Taptap.io. Stažení Genshin přes Google Play bude házet chybové kódy, které vám nepomohou to opravit.
Třetím krokem, po stažení obojího, inicializujte python skript jako sudo a použijte -h pro zobrazení příkazových voleb (nevím proč skript potřebuje sudo, je to divné), a zde je seznam, co byste měli nainstalovat:
sudo python3 main.py -g
Po přidání OpenGapps:
waydroid show-full-ui
Poté neztrácejte čas ověřováním Waydroidu u Google databáze (skutečně jsem čekal na ověření, abych potvrdil, že je to možné, i s instrukcemi, jak získat certifikaci Play, a stále žádná odpověď)
V tuto chvíli byste měli nainstalovat magisk delta, existuje i původní magisk, ale je to spíš náhoda (pokud někdo dokáže nainstalovat původní magisk do Waydroidu, podělte se prosím)
sudo python3 main.py -m
A poté jsou k dispozici Xposed a Zygisk.
Nainstalujte Libndk pro lepší výkon, pokud používáte AMD (v době, kdy toto konfiguruji, služba byla nefunkční, zkuste to štěstí)
sudo python3 main.py -n
Nainstalujte libhoudini pro ARM překlad (pokud Libndk nefunguje nebo chcete být jistější):
sudo python3 main.py -l
Nainstalujte widevine DRM:
sudo python3 main.py -w
Po nakonfigurování skriptu stáhněte Genshin Impact z Taptap, (nejprve zapněte otočení obrazovky) a poté ho nemůžete spustit, protože nějaké API vám to blokuje, tak zde je příkaz, který musíte spustit v Waydroidu:
Nejprve spusťte waydroid shell
Druhý krok je spustit tento kód:
am start -n com.miHoYo.GenshinImpact/com.miHoYo.GetMobileInfo.MainActivity
sleep 15
GI_pid="$(echo `pidof com.miHoYo.GenshinImpact`)"
for limit_core in $GI_pid; do taskset -ap 1 $limit_core; done
Toto zatím spustí hru na jednom jádře. Přemýšlím, jak to dostat na více jader.
Jen chci dát vědět, že existuje nativní launcher pro Linux, může to fungovat, protože to odstraňuje anti-cheat.
To je vážně náročné, díky moc za podrobný návod. Zkusím to o víkendu a uvidím, jak se mi povede.
Ano, kromě Tegra modelů.
Ano, vím o tom, ale rozhodl jsem se to udělat jako výzvu, navíc to zabírá více než 20 GB ve srovnání s verzí pro Windows (přibližně 100 GB).
Jo, funguje to, ale na další den vás může banovat. Genshin je velmi přísný na třetí strany aplikace, zvlášť pokud jde o jejich anti-cheat. Možná se metoda změnila nebo dostala aktualizaci, která to dělá méně detekovatelným, ale když jsem to testoval (rok 2021), dostal jsem ban na následující den na 3 měsíce za používání třetích stran.
Určitě jste udělali něco špatně. Používám to už více než rok, a neslyšel jsem, že by někoho banovali za to.
Neviděl jsem nikoho, kdo by byl přímo zabanován kvůli tomu.