Platby kartou přes bezplatný VPN

Ahoj všichni,

Nikdy předtím jsem nezkoušel používat internetové bankovnictví nebo provádět platby přes VPN. Plánuji koupit něco na webové stránce pomocí svých údajů o debetní kartě a mám obavy, že moje banka (HSBC) ve Velké Británii zablokuje platbu uskutečněnou přes jedno z bezplatných připojení ProtonVPN.

Máte někdo zkušenosti, jak banky toto řeší? Je pravděpodobné, že mi bude zablokována platba nebo účet, když to zkusím? Jakékoli rady od lidí se zkušenostmi s platbami přes bezplatná připojení ProtonVPN budou velmi oceněny.

Díky

Používejte věrohodný server. Pokud žijete ve Velké Británii, vyberte server v UK. Nevybírejte ten v Argentině. Ve Spojených státech jsem měl dokonce problémy s autentifikací při použití serveru ve vzdáleném státě.

Mnoho bank a obchodníků si poznamenává IP adresu, která je obvykle spojena s vámi. Já například, když se přihlašuji do banky z mého obvyklého serveru, není problém. Ale když se přihlásím z serveru, který předtím neviděli, kladou mi otázky na zabezpečení a posílají kód na můj telefon.

Amazon mi pošle email, že zaznamenali neobvyklou aktivitu, pokud se přihlásím z podivného serveru.

Jsem Američan a nikdy jsem to takto neměl. Používám aplikaci na předplatné. Ačkoliv osobně nepoužívám debetní karty tímto způsobem a místo toho používám kreditní kartu, protože mi nabízí větší zabezpečení, pokud se něco pokazí s obchodníkem. Nicméně, občas musím zadat přesnou adresu, kterou má systém. Pravděpodobně by bylo rozumné mít VPN s britskou lokalitou. :wink:

Děkuji za rady. Bohužel ve Velké Británii není žádný bezplatný server. Nejblíže mám Nizozemsko.

Co se týče používání stejného serveru pokaždé, bude to moje první online platba s tímto bankovním účtem.

Nevadí mi další bezpečnostní otázky a SMS 2FA, protože online platby nedělám často, ale raději bych se vyhnul nutnosti volat na oddělení podvodů a být vyslýchán za použití VPN. Zdá se, že jediný způsob, jak to zjistit, je pokus a omyl.