EDIT - Omlouvám se. Měl jsem správně hledat před zveřejněním. Zdá se, že nejsem jediný, kdo zažívá podobný problém. Budu dále vyšetřovat a zde nahlásím, pokud něco najdu.
EDIT 2 - Právě jsem zakázal IPv6 na svém routeru. Myslím, že problém je nyní vyřešen. Pamatuji si, že problém začal, když jsem přecházel na nové CPE zařízení, které mělo povolené IPv6 a IPv4. Na starém CPE (které mělo pouze IPv4) to nikdy nebyl problém.
=============================================================
Ahoj všichni
Google Pixel 8 Pro. Mám ho už nějakou dobu a je tu jedna věc, která mě velice štve.
Pravidelně musím vypnout / zapnout Wi-Fi, aby některé aplikace fungovaly. Nikdo jiný v domě s tím problém nemá, ale všichni používají iPhony.
V mém domě mám 3 AP (Unifi Wifi5 nebo Wifi6). Připojení není problém s žádným jiným zařízením (notebooky, Chromebooky, Apple Macbook a můj vlastní Asus notebook s Linuxem).
Určité aplikace na Pixelu nemají přístup k síti, dokud je ne „vypnu a znovu zapnu“. Mám na mysli: tažení prstem dolů z horní části obrazovky; výběr „Internet“ a vypnutí nebo zapnutí Wi-Fi.
Příklady zahrnují: BBC Sounds; DigID a několik dalších.
Již jsem zakázal „Adaptive connectivity“ a „Pause app activity if unused“ pro problémové aplikace.
Máte někdo nápad, jak to řešit?
Děkuji předem!