Musím poskytnout vzdálenou plochu a několik vzdálených aplikací, které chci zpřístupnit přes klientský portál PAN. Máte někdo zkušenosti s Citrix Xenapp v módu SSL HTML5, aby byl přístupný přes prohlížeč, a poté je publikovat v prostředí bez NetScaler? Bylo mi řečeno, že raději nasadí Guacamole než předplatí NetScaler. Toto je jen pokus o přístup SSO při instalaci!
Máte již infrastrukturu Citrix? Pokud ne, zdá se, že by vám více vyhovovalo řešení od Microsoft RDS nebo Citrix Cloud.
Citrix Cloud spravuje veškerou infrastrukturu (dodávající kontrolery, storefront, řídicí jednotku, licenční servery…) a vy pouze provozujete Citrix Cloud Connector a virtuální (nebo fyzické) počítače (VDA), na kterých uživatelé spouštějí aplikace. S Cloud Connectory pravděpodobně ani nebudete muset přidávat pravidla firewallu pro Pali Alto.
Na základě vašeho popisu to vypadá na velmi malou implementaci a pochybuji, že bude ekonomicky výhodné nasadit plnou on-prem Citrix implementaci (pokud ji již nemáte).
Jinak byste mohli zkusit směřovat Pali Alto na storefront, ale to je nepodporovaná konfigurace a podpora Citrix vám ukáže na váš firewall jako na problém, že se nemůže připojit.
Pokud chcete Citrix, doporučuji Citrix Cloud. Pokud se lidé snaží o Guacamole, raději zachovejte duševní zdraví a nasadte plné řešení Microsoft RDS s RDS Gateway a všemi novějšími funkcemi.
Ahoj, díky za odpověď. Máme dlouhodobou instanci Xenapp pouze pro interní zdroje. Máme extra licence a zkoušíme to využít k poskytování řešení. Plán je nakonec použít Azure WVD, ale zatím jen v hybridním režimu. Četl jsem o podpoře HTML5 desktopu v 7.15, ale nic podrobně nebo s návodem jsem nenašel.
HTML5 je součástí Storefrontu, možná bude potřeba ji zpřístupnit, pokud není již dostupná. Vytvořte sekundární store a nejdříve ji otestujte. Můžete vytvořit druhý store na stávajícím Storefrontu.
Jakmile budete mít funkční HTML5 receiver, zkuste se k němu připojit přes PaloAlto, ale pamatujte na nepodporovanou konfiguraci. Produkty klientského VPN mají tendenci fungovat jako reverzní proxy s HTML manipulací.
Super, podařilo se mi nastavit nový store a funguje to – teď chci zajistit, aby se tento store mohl zveřejnit v PAN a následně… automatizovat onboarding ![]()