Právě jsem dokončil extrémně frustrující podporu se NordVPN. Po měsících fungování najednou ráno nefunguje vůbec; nic jsem nezměnil.
Právě jsem mluvil se supportem NordVPN. Řekli mi, že možná mám zastarou verzi, a jediný způsob, jak aktualizovat aplikaci, je odinstalovat a znovu nainstalovat a restartovat počítač!!!
Cože!!!
Nemohu uvěřit, že v roce 2025 existuje aplikace, která NEMÁ možnost aktualizace bez opětovné instalace!!!
Opravdu??? Support je špatně???
DODATEK: Používal jsem Verizon FIOS s NordVPN měsíce bez problémů. Najednou dnes ráno nefunguje. Přepnul jsem na hotspot T-Mobile a znovu funguje. Vrátil jsem se k Verizon FIOS a problém se vrátil. Takže buď Verizon FIOS něco změnil nebo se něco změnilo v mém routeru Netgear pro Verizon FIOS. Nemám tušení, jak to opravit. Předpokládám, že Verizon FIOS nebo router Netgear dnes něco dělá, co včera nedělalo. Otázka je, jaké je řešení? Něco upravit v modemu Verizon? Něco upravit v routeru Netgear? Něco upravit v nastavení NordVPN? Možná jsem objevil příčinný vliv tohoto problému, ale to téměř neznamená, že je to vyřešené.
DODATEK: No, našel jsem jakési řešení; je opravdu zvláštní.
Jak bylo uvedeno výše, fungovalo to perfektně s hotspotem T-Mobile, ale ne přes Verizon FIOS přes můj router Netgear, ať už přes Ethernet nebo Wi-Fi.
Teď jsem znovu zkoušel připojit přes Verizon/Netgear a, jako obvykle, to selhalo. Připojil jsem NordVPN na Francii, když jsem byl připojen k hotspotu T-Mobile, jak už několik dní dělám. Když jsem skončil, zapomněl jsem odpojit od NordVPN. Místo toho jsem odpojil od hotspotu T-Mobile a vrátil se k Verizon/Netgear, a pokračoval ve své činnosti, zapomenul jsem, že jsem stále připojen k Francii přes NordVPN. A fungovalo to skvěle!!! Po asi třiceti minutách jsem si uvědomil, co se děje, když najednou Google začal směrovat na francouzské stránky! Řekl jsem si “To je skvělé; od teď, když budu potřebovat NordVPN, připojím se přes hotspot, pak odpojím od hotspotu a tím se obcházím.” Abych zkontroloval, že to stále nebude fungovat přes Verizon/Netgear, odpojil jsem od francouzského VPN a vrátil se k prostému Verizon/Netgear. Poté jsem se pokusil připojit k NordVPN francouzskému VPN BEZ přes hotspot T-Mobile, jen abych si byl jistý, že to bude konzistentní chování a že to nebude fungovat.
ALE FUNGOVALO!! Připojil jsem se okamžitě k VPN Francie, bez problémů, bez zbytečného obtěžování hotspotem T-Mobile!! Jinými slovy, vypadá to, že když jsem dnes odpojen od hotspotu T-Mobile, nějaké spojení VPN ve Francii “naučilo” NordVPN, jak se připojit přes Verizon/Netgear! A nyní to umí! Toto je zvláštní věc!
Jen abych správně zdůraznil, úplně jsem zavřel NordVPN a zkusil znovu; a nezkoušel jsem jen VPN Francie, ale i VPN UK. Teď všechno funguje perfektně!! Toto je jako Twilight Zone!