Dříve jsem měl nastavený OpenVPN na svém Asus AC-3100 s mým starým poskytovatelem internetu, ale od doby, co jsem přešel na Starlink, to již nefunguje. Odebírám Express VPN, nejsem si jistý, jestli nepodporují Starlink nebo co.
Pamatuji si, že jsem to zkoumal, když jsem poprvé získal SL, a můžeš použít VPN ven, ale nemůžeš VPN dovnitř nebo hostovat stránku na internetu, protože SL je postaveno jako soukromá WAN nebo něco podobného.
Pokud mají jiní jinou zkušenost, prosím, sdílejte ji.
Nejsem obeznámen s Express VPN ani s Asus. Ale používám OpenVPN a neměl jsem žádné problémy se Starlinkem ani jsem nemusel dělat žádné úpravy.
VPN, který používám, je interní řešení nastavené pro naše kanceláře… takové SD-WAN řešení. Často ho používám s Starlinkem, protože mi dává veřejnou IP adresu na routeru a nabízí možnosti fallbacku na LTE. Můžu říct, že používá UDP protokol a na výchozím portu 1194 OpenVPN. Nezkoušel jsem jej přes TCP připojení přes Starlink.
(Pro ty, kteří znají Asus) Na mé stránce nastavení routeru je všechno správně, kromě toho, že stav “připojení” stále točí a nedostávám žádnou značku zaškrtnutí.
Použil jsem OpenVPN přes Starlink během Díkůvzdání, když jsem byl u příbuzných, a fungovalo to dobře. Použil jsem UDP z Macu pomocí viscosity na Linux server.