OpenVPN na Starlink

Dříve jsem měl nastavený OpenVPN na svém Asus AC-3100 s mým starým poskytovatelem internetu, ale od doby, co jsem přešel na Starlink, to již nefunguje. Odebírám Express VPN, nejsem si jistý, jestli nepodporují Starlink nebo co.

Jakákoli pomoc by byla skvělá,

Díky

Mohu říct, že můj vlastní WireGuard VPN na Starlink fungoval alespoň.

NordVPN mi funguje dobře. Jinak jsem žádné jiné nezkoušel.

Pamatuji si, že jsem to zkoumal, když jsem poprvé získal SL, a můžeš použít VPN ven, ale nemůžeš VPN dovnitř nebo hostovat stránku na internetu, protože SL je postaveno jako soukromá WAN nebo něco podobného.

Pokud mají jiní jinou zkušenost, prosím, sdílejte ji.

PIA a Surfshark mi oba fungují.

Nejsem obeznámen s Express VPN ani s Asus. Ale používám OpenVPN a neměl jsem žádné problémy se Starlinkem ani jsem nemusel dělat žádné úpravy.

VPN, který používám, je interní řešení nastavené pro naše kanceláře… takové SD-WAN řešení. Často ho používám s Starlinkem, protože mi dává veřejnou IP adresu na routeru a nabízí možnosti fallbacku na LTE. Můžu říct, že používá UDP protokol a na výchozím portu 1194 OpenVPN. Nezkoušel jsem jej přes TCP připojení přes Starlink.

Děláte jen odchozí VPN nebo se snažíte VPN připojit do routeru zvenčí?

(Pro ty, kteří znají Asus) Na mé stránce nastavení routeru je všechno správně, kromě toho, že stav “připojení” stále točí a nedostávám žádnou značku zaškrtnutí.

Speedify funguje skvěle.

Použil jsem OpenVPN přes Starlink během Díkůvzdání, když jsem byl u příbuzných, a fungovalo to dobře. Použil jsem UDP z Macu pomocí viscosity na Linux server.

Používám Private Internet Access VPN, funguje skvěle s mým Starlinkem jak s OpenVPN, tak s Wireguardem.

Na klientovi VPN běží na mém telefonu, ne na routeru.

Stejně jako já. Wireguard funguje skvěle. Myslím, že je lepší než OpenVPN. Skvěle zvládá síťové výpadky.

Surfshark také funguje na mém Starlinku, používám od března 2021.

Možná hloupé otázky, ale toto je odchozí z původního routeru WAN do Starlink LAN a pak k serveru.
Server od toho neočekává, že přijde z konkrétní IP?!