Omezování torrentů?

Ahoj všichni, nedávno jsem si koupil ProtonVPN Plus pro torrentování. Jsem z Evropy, připojený na 100Mbit připojení a připojuji se na švýcarský server. První týden nebo tak byl skvělý - rychlosti stahování byly skvělé, dosáhl jsem asi půl terabajtu stažených dat. Ale teď už je zřejmé, že mi omezuje rychlost: rychlost stahování torrentové aplikace je sotva ~ 1Mbit a speedtest.net, když je torrent otevřený, ukazuje 10-20Mbit. Zakážu torrentovou aplikaci a za minutu nebo dvě je speedtest zpět na plných 100Mbit. Otevřu torrentovou aplikaci - rychlost klesne. Máte někdo stejný problém?

@ProtonVPN, co to sakra?

Záměrně vybíráte P2P servery? Já jsem to zjistil, když jsem aktivoval logování na své straně.

Zažil jsem stejný problém, ale není to problém VPN. Torrentová aplikace omezuje připojení.

Začíná na 500 KB/s, za 3 minuty klesne na 10 KB/s,

Zastavte BitTorrent od ničení vašeho připojení k internetu,

qBittorrent snižuje rychlost prohlížení na kb/s při stahování,

atd…

Kontaktoval jste podporu ProtonVPN? Pokud ano, co vám řekli?

POTVRZENÉ! Testuji PROTON (7 dní) a málem jsem to vzdával kvůli velmi nízkým rychlostem.

Testoval jsem S U a BEZ uTorrentu… A VÁŽNĚ!

Bez uTorrentu jsou rychlosti jen na úrovni mého kabelového připojení (100/10)

S uTorrentem (používající asi 5 % pásma!!!) klesne celková rychlost na 8 Mbit!!!

ŠPATNÉ ŠPATNÉ :\

A rychlost uTorrentu je POMALÁ POMALÁ POMALÁ.

Dostal jsem od PROTON odpověď:

Dobrý den,

Děkujeme za kontaktování.

Vezměte prosím na vědomí, že umožňujeme P2P provoz pouze na našich P2P optimalizovaných serverech. Tyto servery jsou dostupné v Nizozemsku, Singapuru, Švédsku a Švýcarsku.

Celý seznam serverů a jejich dostupnost si můžete zkontrolovat na odkazu: https://protonvpn.com/vpn-servers

Pokud používáte aplikace určené pro P2P, jako jsou Torrenty, zprávy, Skype, Viber, Popcorn Time nebo hry, doporučujeme použít některý z P2P serverů.

Další informace najdete v našem průvodci podpory, který je dostupný zde: https://protonvpn.com/support/p2p-vpn-redirection/

Dejte nám vědět, pokud máte další dotazy nebo potíže.

S pozdravem,
Igor