Omezení příchozího provozu (například VPN)?

Děje se, že Fios omezuje (nebo jinak limituje) provoz na příchozích připojeních? Ptám se proto, že zatímco mám konzistentních 850 Mbps stahování/nahrávání uvnitř své sítě, zvenčí se dostanu maximálně na 40 Mbps. Ověřil jsem to pomocí iperf3 a rychlostního testu na webu, který hostuji na své síti. Také Ookla rychlostní testy při připojení VPN přes Wireguard na svoji síť nedávají více než 40 Mbps. Zkoušel jsem z několika sítí, všechny s internetovým připojením nad 500 Mbps. Vyzkoušel jsem i přímé testování routeru připojením počítače na jeho WAN port a vykonal stejné testy (vše s očekávanými rychlostmi). Zdá se, že slabým článkem je můj ISP.

Máte někdo podobnou zkušenost?

(skvělé, že Verizon nebude vědět, jestli používáte VPN) Může jít o konfiguraci MTU?

U některých portů ano. Rozhodně omezují TCP port 443 příchozí. Postupně to rozšiřovali z nějakých zdrojů na všechny zdroje za posledních několik let. VPN nebo Cloudflare tunel byl můj způsob, jak se tomu vyhnout. Naposledy, když jsem kontroloval, moje VPN nebyla ovlivněná, ale je možné, že to nyní dělají u všech příchozích připojení.

Bez použití VPN, odkud testujete? Protože může jít o maximální šířku pásma z vaší testované lokality.

VPN také snižují rychlosti kvůli šifrování a dešifrování. Ale protože je provoz zašifrovaný, nemohou zjistit, co děláte.

Pokud ne používáte cloudové tunely a máte jen otevřený port, mohou blokovat nebo omezovat určité služby, protože technicky vám není dovoleno je provozovat, pokud nejste v podnikatelském účtu.

Použil jsem Optimum Fiber 1gig a rychlosti L2TP VPN jsou výrazně rychlejší než předtím (oproti Fios). Ze zhruba 40 Mbps s Fios na přibližně 120 Mbps s Optimum. Neprovedl jsem žádné změny na domácím firewallu a ani na firewalle v práci ¯\_(ツ)_/¯

Vyzkoušel jsem různé hodnoty MTU až do 1280, ale bez úspěchu. Zdá se, že problém je víc než jen VPN provoz: i http a iperf ukazují podobné výsledky.

Je mi to líto, ale tak to je.

VPN nebo Cloudflare tunel byl můj způsob, jak se tomu vyhnout.

Jak se připojujete k domácí síti s tímto nastavením? Hostíte VPN ve své síti? Nebo říkáte, že se připojujete k VPN ze své sítě?

Co mě trochu překvapilo, je, že mám podobné výsledky při připojení přes Shadowsocks. Jsem s tím nový, ale myslel bych, že by zakomponoval provoz… je to skoro tak, jako by veškerý provoz byl omezen při příchodu odkudkoliv.

Díky za odpověď! Rychlost měřená Ookla a/nebo Waveform byla > 500 Mbps; zkoušel jsem od několika připojení.

VPN také snižují rychlosti kvůli šifrování a dešifrování. Ale protože je provoz zašifrovaný, nemohou zjistit, co děláte.

Přímé připojení k WAN portu mého routeru z počítače ukázalo, že je schopen zvládnout 600 Mbps nahrávání/stahování při připojení přes Tunnel Wireguard, takže si nemyslím, že je problém v šifrovací režii.

Pokud neprovádíte cloudové tunely a máte jen otevřený port

Co je to cloudový tunel? Připojuji se přímo ke svému domácímu síťovému routeru přes otevřené porty, takže předpokládám, že spadám do druhé skupiny.

mohli blokovat nebo omezovat určité služby

Můžete to upřesnit? Mým cílem je VPN do své domácí sítě pro interní přístup (a bezpečnost) kdykoli jsem mimo domov. Zdá se mi to zvláštní (i když určitě možné), že by to technicky nebylo povoleno bez podnikatelského účtu.