Ahoj!
Potřebuji odemknout iPhone, který je aktuálně zaregistrován v ABM a přiřazen k MDM serveru. Vím, že ho mohu odstranit z MDM a správa na něm zmizí, a pak ho mohu uvolnit v ABM, ale problém je v tom, že se nemohu zbavit zprávy “Tento iPhone je pod dohledem a spravuje jej Company” v Nastavení.
Uživatel, který ho momentálně používá, nemůže zařízení vymazat ani znovu nastavit jako nové, protože má na něm data. Zálohování zařízení po vzdáleném odstranění MDM a odebrání z ABM a následné obnovení ze zálohy dělá vše očekávané, kromě odstranění zprávy v Nastavení.
MDM je pryč, profil MDM je odstraněn v Nastavení tak, jak má být, jediný problém je, že ta otravná zpráva se stále ukládá do zálohy, i když při aktivaci iPhone kontroluje a ví, že už nepatří organizaci.
Máte někdo zkušenosti, jestli existuje způsob, jak to opravit, nebo je to jen další z těch podivných chyb, které Apple zatím pořádně nevyřešil ohledně přechodu zařízení mezi firemním a osobním vlastnictvím?
Díky předem!
U nás vidím totéž s našimi zařízeními. Ten text vypadá, že je uložen přímo v záloze, protože žádný jiný prvek jej nespojuje s ABM nebo Intune.
Uvolněte ho z ABM. Počkejte pár. Fabrikově resetujte zařízení. Vyřešeno!
Zdá se, že to může být problém související s aplikací. Aplikace stažené mimo App Store nebo pracovní aplikace mohou způsobovat zobrazení této zprávy bez nainstalovaného správcovského certifikátu.
Zde je příklad: https://www.reddit.com/r/ios/comments/131vdcm/suddenly_says_iphone_is_supervised_and_managed/
Zmínili jste, že telefon má data, která je třeba zálohovat. Týká se tato data pracovních aplikací? Pokud odstraníte pracovní aplikace, smaže se tím i data, která chcete zachovat? Pokud ne, odstraňte pracovní aplikace jednu po druhé a kontrolujte, zda se po odinstalování ztratí správcovské oznámení. Jakmile zmizí, vytvořte novou zálohu.
V jaké fázi zálohu obnovujete? Na obrazovce s registrací nebo už jste na domovské obrazovce zařízení?
To je přesně to, co jsem udělal, ale při obnově ze zálohy se zpráva stále načítá do zálohy. Fungovalo by to dobře, kdybych obnovil zálohu bez zprávy nebo jako nové zařízení. Díky!
Nemyslím si, že je to problém aplikace, protože to samé se děje i na testovacím zařízení. Nastavil jsem zařízení jako zcela nové, které bylo zaregistrováno v ABM a MDM, pak jsem ho úplně odstranil z MDM po nastavení, viděl jsem, že profil MDM sám zmizel, pak jsem ho odebral z ABM a zálohoval do iCloud. Některé pracovní aplikace se stahují pomocí pomocné aplikace od MDM; některé jsou dobrovolné, jiné jsou vynucené, ale všechny jsou smazány po odstranění profilu MDM. Takže žádná pracovní data nejsou po odstranění MDM na zařízení a nejsou zahrnuta v záloze. Pokud se nemýlím, zpráva v Nastavení, se kterou mám problémy, se přidává na zařízení, pokud je zaregistrováno v Apple Business Manageru, nikoli MDM, chápu správně? Díky!
Apple mobilní zařízení nelze obnovit ze zálohy po nastavení, takže jediná možnost je provést obnovu na obrazovce s aplikacemi a daty během nastavení zařízení, což následuje po aktivaci přes Apple Activation Servers, a v tomto okamžiku již zařízení ví, že není v ABM. Tedy si myslím, že problém s textem v Nastavení, který se neodstraní, je způsoben tím, že je tento text uložen ve vlastní záloze a není jednoduché jej odstranit.
Aha, takže se snažíš zálohovat dohledové zařízení, uvolnit jej z ABM a pak obnovit zálohu na nyní nedohledovém zařízení?
Ten nápad jsem nikdy nezvažoval, pokud je to možné, budu ohromen. Obvykle se snažíme tomu zabránit.
Existuje v Nastavení > Obecné > VPN a správa zařízení firma / certifikát? Předpokládám, že ne, pokud ano, měl bys ho moci ručně smazat, protože by nemělo být žádných politik, které ti v tom brání.
Myslím, že “registrace” (tedy oznámení, že jsi zaregistrován) se odstranit až po továrním resetu a kontrole platného certifikátu MDM při nastavení. To znamená, že toto oznámení zůstane v Nastavení, dokud se tento krok neprovede, což se nezdá, že by se stalo, protože nemůžeš továrně resetovat telefon kvůli datům, která by při tom byla ztracena. Zdá se, že jsi na mrtvém bodě.
Přesně tak, zařízení je aktuálně pod dohledem a musím zálohu obnovit na nedohledovém zařízení. Když ho uvolním z MDM, profil MDM zmizí a odstraní všechny firemní údaje, když je odebrán (jak se očekává), a zůstane pouze s daty, která již nejsou pod dohledem. Takže když je zálohováno, obsahuje pouze nedohledová data a MDM není v záloze zahrnuto. Ale odstranění z MDM a pak z ABM neodstraní zprávu v Nastavení, a tato zpráva je zakódována ve záloze. Problém je, že nemohu najít způsob, jak obnovit zálohu bez začlenění této zprávy do Nastavení. Protože MDM profil sám zmizel před zálohováním, maže se, že se zařízení opět zaregistruje nebo ne. Ta hloupá zpráva prostě ne a ne zmizet.
Existuje v Nastavení > Obecné > VPN a správa zařízení firma / certifikát? Předpokládám, že ne, pokud ano, měl bys ho moci ručně smazat, protože by nemělo být žádných politik, které ti v tom brání.
Ne. MDM profil, který by tam byl, se po odstranění z MDM serveru sám smaže. Jsem si dost jistý, že informace o této zprávě v Nastavení pochází právě z ABM.
Jsem myslel, že “registrace” (tedy oznámení, že jsi zaregistrován) se odstraní až po továrním resetu a kontrole platného certifikátu MDM při nastavení. To znamená, že toto oznámení pravděpodobně setrvá v Nastavení, dokud se tento krok neprovede, což se nezdá, že by se stalo, protože nemůžeš továrně resetovat telefon kvůli datům. Zdá se, že jsi na mrtvém bodě.
Souhlasím. Věc je, že tovární reset je možný. Musím pouze obnovit zálohu ze zálohy. Po resetu a znovuzaložení dochází k opětové aktivaci, což znamená, že se musí kontaktovat Apple Activation Servers a zjistit, jestli je v ABM. Servery řeknou ne, takže pokračuje v osobním nastavení. Ale po obnovení zálohy se opět objeví zpráva, což mi přijde, jako by byla zakódována ve záloze. Přemýšlel jsem, jestli bych mohl zálohu uložit na počítač a zkontrolovat ji a případně upravit, aby odstranila zprávu, a pak obnovit zařízení z upravené zálohy. Jinak jsem asi zaseknutý.
Skvělé plánování na této věci, jak pro mě, tak pro Apple lol.