Od 1. listopadu, Google Play zakáže Android VPN aplikacím zasahování do reklam

Čtu tady:

Co mě přivádí sem:

“VPNService nelze použít k:
Manipulaci s reklamami, které mohou ovlivnit monetizaci aplikací.”

Máte novinky ohledně Adguardu?

Adguard (hlavní aplikace, nikoliv blokovač obsahu) není dostupný na obchodě Play, takže se to netýká Adguarda.

Vede vás to k zamyšlení, jestli se někdo v Google vůbec pokusil surfovat na webu bez blokátoru reklam?

Blokovače reklam nikdy nestály na Google Play, upřímně nechápu, o co tu jde.

Znamená to, že VPN aplikace nesmí podporovat Proxy auto-konfiguraci (PAC) soubory, protože by to umožnilo uživateli zasahovat nebo blokovat reklamu? (Třída VPNService umožňuje nastavit HTTP proxy, ale nepodporuje PAC soubory, které by mohly být implementovány VPN aplikací.)

Bylo

Jak je stále tam Blokáda, to mi přijde divné.

Edit: Odkaz jsem odstranil pro případ, že by to mohlo být problém.

Haha, nevěděl jsem o tom, ale je to už téměř dekáda zpět.

Blokáda Cloud (verze na Playstore) je nyní skutečná VPN a také používá cloudové filtrování podobně jako NextDNS, ControlD, Adguard DNS.

Aplikace na blokování reklam na zařízení využívající lokální VPN (Blokáda v5) nikdy nebyla na Playstore. Na Playstoru měli Blokádu na podporu zabezpečeného DNS, teď je nahrazena Blokádou Cloud.

Existuje jich opravdu hodně, ale všechny porušují podmínky Google Play, a jsou neodstraněny jen kvůli nedostatku moderace a lidského dohledu na Obchodě.

Zde je příslušná politika:

Příklady běžných porušení

Aplikace, které blokují nebo zasahují do zobrazování reklam jiné aplikace.

Dobře, to dává smysl. Díky za sdílení historie.

Souhlasím s tím, co říkáte. Slyšel jsem, že vývojáři mohou být označeni za nesmyslné věci a nikdo s tím nikdy nic nedělá.