NordVPN nefunguje v inkognito záložkách. Funguje v Chromu

Pozadí:

Používám NordVPN ve své relaci prohlížeče k proxyování provozu. Protože jsem obzvlášť paranoidní, používám ho v inkognito/tajný režim, takže se mi historie pravidelně maže.

Problém:

Dříve jsem se mohl připojit k VPN službě z tajné záložky. Nedávno už to není možné. Funguje ve standardních záložkách Brave, Chrome a inkognito záložkách Chrome. Tajný režim Brave je výjimka.

Chyba:

Někdy se nemohu přihlásit. Objeví se chyba “něco se pokazilo” https://i.imgur.com/ezDxIY5.png

Jindy se zobrazí vyskakovací okno k ověření přístupu k proxy serveru. Použití mých přihlašovacích údajů zde mi vrátí vyskakovací okno k ověření opět ke stejnému proxy serveru. https://i.imgur.com/gP3ptHA.png

Toto chování je zpětným krokem za posledních 24 hodin.

Verze rozšíření NordVPN:

2.10.4

Verze Brave:

Brave je aktuální
Verze 0.61.51 Chromium: 73.0.3683.75 (Oficiální sestavení) (64bitová)

u/DevonAndChris,

Díky za kontakt a za upozornění.

Toto by mohl být bug/problém, ale nejprve se ujistěte, že máte toto rozšíření povoleno pro použití v soukromém režimu? Zjistíte to přechodem do Nastavení --> Rozšíření --> Správa rozšíření --> Nord --> Detaily a hledejte přepínač označený Povolit v soukromí.

Pokud je tato volba vypnutá, povolte ji a zkuste to znovu. Pokud již je povolena, dejte mi vědět a můžeme pokračovat v řešení problému.

Toto nastavení bylo povoleno: https://i.imgur.com/xvUc25B.png

Děkuji za informaci!

Je zajímavé, že to nebyl problém. Může to souviset s vaším nastavením proxy a tím, že soukromý režim s nimi může kolidovat (nebo je čístelné). Také mi dejte vědět, jaký OS používáte?

Věnuji čas testování na své straně a zkusím zjistit, jestli to dokážu reprodukovat. Děkuji za trpělivost.

Dobrá, mám zde nové informace po testování:

• Po instalaci a přihlášení do rozšíření NordVPN v Brave bylo rozšíření povoleno a správně fungovalo.
  • Jakmile bylo otevřeno tajné okno, první věc, kterou jsem si všiml, bylo, že jsem byl odhlášen z Nord. Při pokusu o přihlášení se objevily stejné výsledky jako u vás.
  • Zvědavý, pokusil jsem se navštívit https://brave.com/ a byl jsem vyzván k zadání přihlašovacích údajů - znovu, stejně jako u vás. Nicméně, po zadání těchto údajů mě bylo pak přesměrováno na Brave.com. ALE, rozšíření mě stále ukazovalo jako odhlášeného. Otevřel jsem rozšíření, zadal přihlašovací údaje znovu a najednou byl VPN aktivní v soukromém režimu.

Jasně, to není nejlepší řešení, a pravděpodobně je to chyba, kterou budeme muset na naší straně řešit (mluvím právě s bezpečnostním týmem). Nicméně, rád bych zjistil, jestli můžete dosáhnout stejného výsledku i vy. Vyzkoušejte následující v tomto pořadí, konkrétně:

1. Otevřete soukromé okno v Brave
  2. Pokuste se navštívit brave.com tak, jak obvykle
  3. Při výzvě zadejte své přihlašovací údaje NordVPN a klepněte na uložit
  4. Pokud se vás úspěšně přesměruje na brave.com/, zkontrolujte stav rozšíření NordVPN.
  5. Pokud nejste stále přihlášeni? Klikněte na rozšíření a zadejte údaje znovu

Dejte mi vědět, co zjistíte.

Děkuji za odpověď! Používám OSX, 10.13.6 (17G5019). Často mám aktivní jiné VPN, ale tentokrát jsem je deaktivoval.

1. Otevřít soukromé okno v Brave

Začal jsem být přihlášen do Nord. Tato akce zašedla NordVPN jak v mém stávajícím okně, tak v novém soukromém.

2. Pokusit se navštívit brave.com tak, jak obvykle

To mi zobrazí vyskakovací okno, takže:

3. Když se zobrazí výzva, zadejte své přihlašovací údaje NordVPN a klepněte na uložit

Když místo toho kliknu na “přihlásit se”, ale v pořádku. Můj počítač na chviličku počítá, a nakonec se vrátím s dalším vyskakovacím oknem.

4. Pokud jste úspěšně přesměrováni na brave.com/, zkontrolujte stav rozšíření NordVPN.
5. Pokud nejste stále přihlášeni? Klikněte na rozšíření a znovu zadejte údaje

Pokud se pokusím přihlásit přes rozšíření, zobrazí se mi hláška “Něco se pokazilo”.

Moje neprivátní okno ukazuje zašedlou ikonu Nord, ale VPN stále běží při testu. (Pamatuji, že jsem měnil zemi, když jsem se snažil ladit tento problém, a někdy země, do které jsem skončil, nesouhlasila s tím, co je v panelu nástrojů. Je to jako by ikona v uživatelském rozhraní byla v nesouladu s rozšířením.)

edit Moje soukromé okno nemůže nic načíst. Každá snaha o návštěvu končí vyskakovacím oknem.

Moje uživatelské jméno obsahuje znak +. Může toto narušit pokus o přihlášení přes vyskakovací okno, protože + někdy končí jako ‘mezera’ v HTTP? Nepamatuji si, že bych kdy dokázal přes toto okno přihlásit - když ano, raději jsem šel do rozšíření a upravil si to tam.

edit Také mám víc profilů, ale v minulosti s Brave + Nord tento problém nebyl.

Dobrý den. Došel nějaký odpověď od bezpečnostního týmu ohledně tohoto problému? Existují nějaké jiné věci, které bych mohl zkusit mezitím?

Mezitím pracuji bez soukromého režimu, což je dočasné přijatelné, pokud jsem nucený všechny historie vymazat.