No, je to bylo dobré období. Používal jsem Chrome od začátku. Firefox?
Přechod na Firefox byl neuvěřitelně snadný, také to vezme všechna vaše nastavení a podobně z Chrome!
Jakmile se mi tohle stane, přecházím na Firefox. Doufám, že uvidí data, která ukazují, že lidé odcházejí ve velkém hned, jak jsou vypnuta blokátka reklam. Ale na tom nezáleží. Je tady moc lidí, kterým je jedno na reklamy nebo nevědí, jak nainstalovat blokátor reklam.
Jo. Firefox.
Zatraceně nesnáším, co Google dělá s Chrome. Například i s Ublock Origin běžícím, už nemůžete vybírat nebo blokovat otravn pomalu nesnesitelné “Jste přihlášeni s x účtem”.
… Vím, že jsem přihlášen. Přestaňte mě nutit odklikávat váš spam od Google.
Před pár měsíci jsem přešel na Firefox. Je to skvělé.
Můžete znovu aktivovat manifest V2 s tímto řádkem v PowerShell: reg add HKLM\Software\Policies\Google\Chrome /v ExtensionManifestV2Availability /t REG_DWORD /d 2 /f
Firefox mi na několika webech, jako je Mega, dělal problémy. Ale jinak je to skvělé, používám ho.
Firefox funguje dobře. Dokonce se instaluje i na ChromeOS, stačí povolit linuxový kontejner a je to lol
Stále ho můžete povolit. Přejděte do nastavení rozšíření a můžete ho znovu povolit.
Firefox možná není tak rychlý jako Chrome, ale vítězí nad ním s reklamami zadarmo.
uBlock Origin Lite je opravdu dobrý a můžete mu dát plný přístup k webům (web od webu, pokud chcete) a funguje v zásadě stejně dobře.
Firefox byl vždy lepší volba než Chrome. Pokud máte rádi prohlížeč založený na ‘chromiu’, je skvělý Edge a Brave.
Nemám rád Brave, protože postrádá funkci synchronizace. Firefox ji má. Rád mám, když se prohlížeče synchronizují na různých zařízeních. Také miluji možnost otevřít novou stránku pomocí středního tlačítka. Žádný jiný prohlížeč to neumí, jen Firefox. A mnoho dalších funkcí. Používám Firefox už více než dekádu.
Můžete je jednoduše znovu zapnout, víte? Nicméně doporučuji lidem přejít na adblock přes DNS, používat adguard nebo nextdns a nikdy se nestarat o dostupnost rozšíření.
Firefox je nadřazený.
Ublock Origin funguje úžasně s Chrome a blokuje i reklamy na YouTube (pokud vás to zajímá)
Takže upgradujte rozšíření, raději než měnit prohlížeč.
Stačí používat AdGuard. Používám ho od roku 2016.
Vyzkoušel jsem Firefox a Operu, zatím se mi více líbí Opera.
Nebo Brave. Výběry z Brave Blog červen 2024:
Brave Shields blokují reklamy a sledovače standardně a jsou nativně vestavěné v prohlížeči Brave — žádné rozšíření není třeba. Protože Shields jsou přímo začleněny do open-source kódu Chromium, nemusejí spoléhat na MV2 nebo MV3.
Díky této nezávislosti Google odstraní MV2, Brave Shields nezoslabí. Seznam filtrů (například EasyList a EasyPrivacy), na kterých je spolehnuto k ochraně uživatelů před agresivními reklamami a sledovači, je otevřený komunitní příspěvek a očekáváme, že komunita soukromí bude i nadále tyto seznamy udržovat. Tým výzkumu a inženýrů Brave pro soukromí to také udělá.
Uznáváme, že je důležité podporovat existující rozšíření Manifest V2. Podporu Manifest V2 jsme povýšili v prohlížeči Brave, takže můžete nadále používat svá oblíbená rozšíření bez přerušení. V červnu 2025 plánuje Google odstranit všechny zbylé položky Manifest V2 z Chrome Web Store. Ač Brave nemá vlastní obchod s rozšířeními, máme robustní proces přizpůsobování (nebo „patchování“) na základě open-source Chromium. To nám umožní nabídnout omezenou podporu MV2 i po jeho úplném odstranění z upstream Chromium.
K dnešnímu dni podporujeme explicitně rozšíření AdGuard AdBlocker, NoScript, uBlock Origin a uMatrix, a podpora této funkce bude na nejvyšší úrovni: možná budeme muset upravit podporu podle plánů Google nebo rozhodnutí autorů rozšíření.
Na tuto cestu jsem šel již dřív, než byly rozšíření vypnuta. Krátkou dobu jsem používal Arc a poté, co Arc opustil svůj prohlížeč, jsem přešel na Zen. Vřele doporučuji Zen. Je založen na Firefoxu, zaměřen na soukromí, má velmi aktivní diskuzní skupinu na Discordu a vývojový tým. https://zen-browser.app/