Právě jsem si vytvořil účet u Nexo s VPN a v historii účtu vidím, že moje poloha byla určena podle IP adresy.
Chápu, že existují požadavky AML/KYC, ale určování polohy podle IP adresy je velmi hrubý nástroj a snadno oklamatelný například použitím IP adresy ze stejné země.
VPN zlepšují soukromí i bezpečnost uživatelů. Soukromí neznamená, že jsem anonymní, mohu poskytnout právně uznávanou dokumentaci. Bude to problém?
VPN jsou běžná, nejen pro mě, ale pro miliony lidí. Některé velké banky a burzy jsou s VPN v pořádku, zatímco jiné jsou příliš přísné ve svých politice.
Nexo se snaží získat více a lepších bankovních licenci, takže bohužel kvůli tomu musí být přísnější.
Já s Nexo jsem již nějakou dobu a také jsem si všiml, že Nexo je stále přísnější. Získání více a lepších bankovních licencí je to, co si myslím, že chce většina členů komunity.
“Musíme potvrdit, že z bezpečnostních důvodů žádáme naše klienty, aby se zdrželi používání VPN služby. Pokud bude zneužíváno, může to v důsledku vést k ukončení vašeho účtu u Nexo.”
To je extrémně krátkozraké od Nexo, protože VPN také fungují jako druhá vrstva firewallu a chrání tak klienty. Nexo vynucuje politiku, která je “chrání”, zatímco požaduje, aby jejich zákazníci měli méně bezpečí. Samozřejmě, že jejich služby nebudu využívat.
Taktéž je třeba poznamenat, že existují i jiné větší burzy, které přijímají zákazníky používající VPN. Porovnávejte nabídky a konzultujte se svým portfejem.
Nexo vám přestane poskytovat služby kvůli VPN, pokud neprokážete, že je to nutné (například, jste dočasně pracující v EU za velkým firemním nejistotou). Stačí hledat v tomto subredditu dostatek příkladů zmíněného.
Pokud VPN skrývá mou lokaci a další metastázy a filtruje příchozí provoz, funguje tak, jak by měla, chrání mé soukromí a bezpečí. Není to základní lidské právo? Podle vašeho argumentu by každý měl být svlečen donaha, pokud nepracuje v Číně. Pak je zřejmě v pořádku použít jednu síťovou vrstvu k obejití jiné vrstvy.
Upřímně, mám toho všeho plné zuby. Vrátím se zpět do své jeskyně a nechám zbytek společnosti sežrat sám sebe. Je to vyčerpávající a nesnižuje to kvalitu života, naopak.