Přibližně před 2 hodinami, dnes 21.04.2024, Netflix náhle přestal fungovat na všech mých zařízeních v domácí síti. Používám vlastní firewall OPNsense a službu unboundDNS, abych používal svůj pihole jako rekurzivní DNS server, jak je vidět na obrázku.
“Vyskytl se problém. Zdá se, že používáte VPN nebo proxy. Vypněte tyto služby a zkuste to znovu. Pro více informací navštivte netflix.com/proxy.”
Kontaktoval jsem Netflix a prošel jsem si s nimi troubleshooting, ale nedošlo k žádnému řešení. Povolil jsem všechny přenosy pro Netflix a stále nemohu sledovat Netflix. Vymazal jsem cookies, ale stále nic nevyřešilo. Máte někdo stejný problém s pihole a tímto hlášením? Nejsem používám VPN, jen DNS server pihole pomocí rekurzivního DNS s UnboundDNS. https://imgur.com/JkX1YHG
Používám PH unbound bez problémů. Nejpravděpodobnější je, že někdo z vaší rodiny použil váš účet někde jinde, a teď jste spustil varování pro více účtů, protože vaše IP a poloha jsou jiné než obvykle. Mě se to stalo několikrát, když moje dítě používá účet mimo domov a já ho zkouším použít zde doma.
Podle vašeho příspěvku to nemá nic společného s pihole, používáte některé služby, nainstalovali jste nějaký program nebo jste měnili nastavení routeru a aktivovali je?
Možná někdo použil IP, kterou používáte nyní nebo v minulosti, a dělá něco proti pravidlům. Možná bude potřeba získat novou IP, nevím, jak to udělat od vašeho poskytovatele internetu, ale někdy vypnutí routeru na chvíli pomůže, možná to trvá hodiny nebo dny, nevím.
Zajímavé, že Netflix mi nevadí, i když připojuji router v koleji přes VPN, které jsem si nastavil v jejich podzemí, abych obešel problém s sdílením hesla.
Nikdy jsem neměl tento problém – používám výchozí blacklist? Už dlouho používám PiHole a Netflix, nikdy jsem neměl problém, Paramount+ (dříve CBS) naopak zobrazuje zpoždění při načítání reklam.
Jediny okamžik, kdy mám tento problém, je, když Netflix zjistí, že používám VPN. Jste si jistý, že nepoužíváte proxy? Pokud ano, při tomto problému není potřeba zastavovat blokování, musíte restartovat DNS, aby se vyčistila cache a odstranil se problematický DNS. Netflix blokuje DNS, které nejsou v jejich síti, což znamená, že DNS poskytovatelé, kteří jim nepomáhají s filtrováním, jsou blokováni, aby zjistili, jestli používáte proxy nebo VPN.
Měl jsem podobný problém, když Netflix pouze selhal při připojení na jakékoli zařízení v mé domácí síti (bez zmínky o proxy nebo VPN v chybovém kódu). Všechno fungovalo na mobilních datech a nepoužíval jsem sdílené heslo ani VPN. Nedokázal jsem načíst ani aplikace na telefonu nebo tabletu, ani netflix.com na počítači.
This thread mi před pár lety poskytl řešení / work around.
Jak navrhovali ostatní, problém ležel v unbound místo pihole, a Netflix měl problém s DNS resolverem, který chybí ECS.
Zkuste dočasně přepnout pihole na využití Quad9 nebo jiného upstream DNS mimo unbound. Přidání výjimek pro asi 10 netflix domén mi to umožnilo obejít. Současně v logách pihole ukazovala domény přijímané a směrované na unbound bez problémů.
Nejedná se o Pihole. Pihole je pouze DNS resolver, nic co by se mohlo zaměnit s VPN nebo proxy. Je něco jiného, co Netflix zaznamenává, ale není to Pihole.
Existuje nějaké řešení? Mám Netflix na whitelistu a zkoušel jsem několik DNS serverů, ale stále mám stejnou chybu jako v příspěvku. Zvláštní je, že ve statistikách nic nevidím, ale když fyzicky odpojím Pi od routeru, Netflix najednou zase jede.
Měl jsem ten samý problém, teď je to asi vyřešené.
Zkontrolujte, zda jste nezablokovali jakékoli domény související s vaším chytrým televizorem. Například u mě jsem zablokoval log svého Samsung TV. Vymazal jsem to z adresáře blokování a zatím to funguje.
Díky. Ano, zkoušel jsem vypnout blokování pihole, ale nepomohlo to. Mám plán s reklamami na Netflix. Přemýšlím, jestli to není důvodem, možná něco změnili. Stále to zkouším. Nejprve chci smazat všechny regex výrazy. Pak vypnout adlisty jeden po druhém. Nejsem si jistý, jestli je to pihole, ale měl jsem zablokovaný logs.netflix.com. Povolen jsem všechny dotazy od Netflixu, ale stále mám stejný problém. V OPNsense mám aktivovaný Squid proxy, který jsem vypnul, ale stále mám stejný problém.
přes VPN server, který jsem nastavili v jejich suterénu
To je ono: oni vás detekují, že přicházíte z domácí sítě rodičů, což není neobvyklé.
Výhoda domácího VPN je, že kompletní tunel k domovu poskytuje ochranu před hostitelskou sítí, a zároveň vypadá, že jste doma pro poskytovatele služeb
Ale pokud vaše “domácí” najednou pochází z datového centra obvykle pronajatého VPN společnostmi, hodně štěstí s tím, že vám říkají, že vaše postel je mezi dvěma racky a váš TV běží na diagnistickém monitoru jednoho z serverů.
[EDIT] Teď bych chtěl vidět žert, kde někdo používá datové centrum jako domov a stěžuje si na Netflix, že nefunguje.
Nejsem si jistý… možná mám dynamickou IP adresu WAN od svého providera s AT&T. Před pár měsíci jsem přecházel z Comcastu na AT&T. Používám modem od AT&T místo svého vlastního, jak jsem měl dřív u Comcastu. Nevím, jestli s AT&T mohu nastavit statickou IP adresu WAN.