Nepřerušované odpojování při používání Zscaler VPN na Eero Max 7 WiFi - potřebuji pomoc!

Ahoj všichni,

mám frustrující problém s mým firemním notebookem používajícím Zscaler VPN. Když jsem připojen k WiFi síti Eero, zažívám neustálé odpojování, zvláště když se pohybuji po domě. Předpokládám, že k tomu dochází, protože mesh síť Eero přepíná přístupové body (AP) při mém pohybu.

Zde jsou hlavní body o problému:

1. Firemní notebook s Zscaler VPN: Můj notebook je nakonfigurován tak, aby používal Zscaler VPN od mé firmy.

2. Eero WiFi: Problém nastává specificky, když jsem připojen k mesh síti Eero, která má čtyři Max 7.

3. Odpojování: Zdá se, že odpojování nastává při pohybu po domě, pravděpodobně kvůli přepínání AP/mesh.

4. Jiná připojení: Nezažívám tato odpojování, když se připojuji k WiFi síti od jiného výrobce nebo když používám mobilní hotspot, které oba nepoužívají mesh sítě.

5. IT tým: Spolupracoval jsem se svým IT týmem, ale nemají tušení o tomto problému. Ani moji kolegové na tento problém neupozornili.

Zkušenosti s podobnými problémy s Zscaler VPN a WiFi Eero má někdo jiný? Máte nějaké návrhy na řešení? Váš čas a rady jsou velmi oceňovány. Předem děkuji!

Mám stejnou konfiguraci (zscaler a max7) s mým firemním notebookem, ale obvykle zůstává na stejném místě. Otestuji to a dám vědět, jestli mám stejný problém.

Zdá se, že jste už plně důsledně problém prošetřili. Tato VPN nedokáže přežít přepnutí na nové rádio/nód.

Jak velký je váš dům? Je možné, že máte příliš mnoho uzlů pro váš prostor, což může způsobit častější přepínání zařízení.

Většina spotřebitelských mesh řešení s přepínáním nepočítá dobře.

Předpokládám, že vaše síť a eeros jsou správně připojené a fungují, jediný způsob, jak se to může stát, je pokud používáte hostitelskou síť. S hostitelskou sítí každý eero provádí svůj vlastní NAT. Přepínání mezi AP přeruší všechny existující spojení.

Pokud nejste na hostitelské síti, měli byste kontaktovat eero. Něco je s vaší sítí v nepořádku.

Mám stejný problém, ale ne když se pohybuji po domě, když sedím ve stejné místnosti u práce. Problém začal jen když jsem změnil poskytovatele internetu a nainstaloval mesh Eero.
Fakt jsem to na zhruba 4 měsíce vyřešil tím, že jsem nastavil hostitelskou síť pouze pro svůj notebook. Nyní mám opět problémy.
IT se snažil vše, včetně výměny notebooku, bez úspěchu.

Mám 3 patrový dům, každý podlaží je docela dlouhé, takže si myslím, že 4 eero Max 7 jsou rozumné.

Mám stejný problém a ani se ne pohybuji po domě. Používám eero pro 6E mesh. Dejte vědět, pokud to někdo vyřešil.

Testoval jsem to tak, že jsem se ujistil, že jsem připojen ke svému firemnímu Zscaler VPN a stále sledoval video na YouTube a na zdroji, který vyžaduje přístup VPN.

Pohyboval jsem se po domě a kontroloval přes aplikaci eero, jestli přepínám mezi AP nody (mám 4 Max 7).

Moje VPN se nevypnula ani jsem neztratil připojení (jak vidím), když jsem přecházel z jednoho AP na druhý.

Mimochodem, to je na Macu.

Děkuji za test! Možná je to také rozdíl v politice Zscaler. To je velmi užitečné!

Myslím, že problém je častější na PC než na Macu? Mám úplně stejnou konfiguraci jako výše uvedená osoba s stejnými problémy.